1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Odzvonilo prodajnim salonima automobila
Odzvonilo prodajnim salonima automobila

Odzvonilo prodajnim salonima automobila

1.81K
2
Podelite sa prijateljima:

Mašine za beskontaktnu kupovinu automobila pojavljuju se širom sveta. Britanski Auto Trader je lansirao prvu takvu postavku u ovoj zemlji, i to u Londonu.

Ova mašina ne samo što omogućava momentalnu kupovinu novog automobila, već on odmah može i da se plati, i to uz pomoć mobilnog telefona. Ideja je da se pojednostavi čitav proces i izbegnu zamarajući pregovori s prodavcima. Nakon sprovedenih istraživanja, koja su pokazala da je kupcima najteži i najneprijatniji deo procesa kupovine upravo „smaranje“ s prodavcima (baš čudno), Auto Trader je odlučio da ideju sprovede u delo.

Ova firma prethodno istražuje sve cene automobile u prodajnim salonima, a zatim kreira ponudu dostupnu na svom portalu,  kao i ranije. Jedan takav automobil je postavljen u prodajnu mašinu i momentalno je dostupan kupcima nakon plaćanja.

S lansiranjem ove novine, Auto Trader nije išao u preciznije detalje poput osiguranja i finansiranja, ali je naglasio da je prvi na ovaj način dostupan automobil Renault Zoe, čija cena kreće od 16.000 funti, što je značajno manje od cene u redovnoj prodaji. Kompanija dodaje da će svi automobili koji se budu prodavali na ovaj način, koštati do 21.000 funti.

Kada se kupac odluči za automobil, on koristi posebno prilagođeni sistem prodaje, a mehanička vrata se otvaraju onog momenta kada uplata prođe.

Bio je potreban tim od šest inženjera i tri meseca da se dizajnira ovaj kontejner.

„Kupovina novog automobila je uzbudljivo iskustvo, ali često može biti narušeno anksioznošću i stresom koji se javljaju tokom cenkanja s prodavcima i utvrđivanja prave cene“, rekao je portparol Auto Tradera. „Iz tog razloga smo mi predstavili u realnosti ono što može pronađeno u Auto Traderu; potpuno novi automobili s cenama za koje nije potrebno cenkanje, i koji možete provozati do kuće odmah.

Jedina razlika je da ovaj Renault Zoe može biti kupljen dodirom kartice i testirati stav londonskih kupaca ka električnim automobilima, kao i budućnost instantne kupovine.“

AutoRepublika

(1807)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo bi baš funkcionisalo u Srbiji, gde više od pola brendova ima debelo fiktivne cene …A ni ona druga polovina baš nije bez nekog nivoa fikcije. Ali se slažem da je komunikacija sa prodavcima odvratno iskustvo, jer ti svi potcenjuju zdav razum.

DOn

jel mogu i zene tako, to je najveci stres