1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Amerika: Audi RS6 Avant će vas koštati više nego Lamborghini ili Ferrari
Amerika: Audi RS6 Avant će vas koštati više nego Lamborghini ili Ferrari

Amerika: Audi RS6 Avant će vas koštati više nego Lamborghini ili Ferrari

18.13K
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da već duži niz godina Amerikanci nikako ne vole karavane. Dok ih ostatak sveta vidi kao idealna porodična vozila, razmaženi Jenkiji u poslednjih nekoliko decenija prefiriraju minivanove, terence i krosovere. Broj  trenutno dostupnih karavana na tržištu se može nabrojati na prste jedne ruke, pa smo svi bili šokirani kada je Audi najavio da će novi RS6 Avant biti dostupan na ovom kontinentu.

Njegove performanse su impresivne, pa se može pohvaliti ubrzanjem od nule do 100 km/h za samo 3,5 sekunde zahvaljujući 4,0-litarskom turbobenzincu koji zvanično razvija više od 590 konjskih snaga, dok su nezvanična merenja pokazala i drastično impresivniju moć velikog motora.


Od početka je bilo jasno da cena takvog vozila nikako ne može biti niska, pa kada su čelnici nemačke firme rekli da će osnovni model koštati 110.045 američkih dolara, zapravo i nismo bili iznenađeni. Ali naravno, onda su se umešali izložbeno-prodajni saloni koji, kao i sa svaki drugim retkim automobilom, odmah stavljaju do znanja da ako želite RS6 Avant onda ćete morati i papreno da ga platite.

Današnja priča stiže iz grada Henderson u američkoj saveznoj državi Nevadi gde se nalazi salon nazvan „Audi of Henderson“. Dok kupci mogu da biraju između mnogih modela nemačkog giganta, plavi RS6 Avant s priložene naslovne fotografije je jedini takav u salonu i bogato je opremljen, pa samim tim njegova fabrička cena iznosi 140.845 dolara.

Ali ukoliko želite da ga kupite, Audi of Henderson očekuje da platite dodatnih 100.000 „zelembaća“, pa ćemo shvatiti da vlasnik ovog salona smatra da toliko košta ekskluziva.

Da, to znači da će neko za ovaj karavan morati da izdvoji veću sumu novca nego što bi morao da mu se mnogo dopao neki egzotični superautomobil, kao što su na primer Lamborghini Huracan ili Ferrari Roma.

Kada su mediji konaktirali vlasnika salona, on im je rekao da bi najverovatnije pristao na ponudu od „samo“ 35.000 najmanjih zelenih novčanica preko Audijeve cene, da bi kasnije zahvalio svim medijima na „besplatnom reklamiranju“ uz priču da je karavan prodat.


Nema sumnje da će ovakvi trendovi nastaviti i u budućnosti i da odluka Audija da uveze samo mali broj jedinica još više daje krila salonima da „nabijaju cene“. A to će svakako nastaviti da rade sve dok ima onih kupaca koji imaju više novca nego što mogu da potroše.

AutoRepublika

(18131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments