1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Nov Renault Koleos 4×4 u vrhunskoj verziji za 16.900 evra
Nov Renault Koleos 4×4 u vrhunskoj verziji za 16.900 evra

Nov Renault Koleos 4×4 u vrhunskoj verziji za 16.900 evra

6.52K
4
Podelite sa prijateljima:

Renault i nije baš cenjen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Od našeg prijatelja i dopisnika iz UAE, Milana Pešića povremeno dobijamo interesantne dojave. Tako smo ovaj put saznali da se na oglasima nudi, trenutno najveći krosover francuske marke, Renault Koleos i to po ceni od 69.500 dirhama, što prevedeno u „naš novac“, po aktuelnom kursu razmene od 4,12 AED za jedan evro, iznosi skoro 17 hiljada evra. Doduše, vozilo je proizvedeno 2018. godine i na kilometar satu pokazuje da je prevalilo pola hiljade km.

Konkretan primerak Koleosa je odlično opremljen. Pogoni ga najsnažniji benzinski agregat (2,5 litara uz 170 konjskih snaga) uparen s automatskom, odnosno CVT transmisijom i pogonom na točkove obe osovine. Pored cele plejade bezbedonosnih sistema uključujući i maksimalan broj vazdušnih jastuka, Koleos iz oglasa nudi i sistem za autonomno parkiranje, uređaj za navigaciju, stakleni panoramski krovni otvor, elektropokretana sedišta, rasvetu u punoj LED tehnologiji i još svašta nešto, što možete videti i na priloženom linku,

Iako su davanja državi u Ujedninjenim Arapskim Emiratima na nivou od ukupno 10%, pri čemu se po polovina iznosa odnosi na carinu i porez na dodatu vrednost, za razliku od naših 20% poreza (bez carine na proizvode iz Evropske unije), i iako ovo „nije“ potpuno nov primerak, opet nije jasno zašto je skoro dvostruko jeftiniji od uvodne ponude oglašene u Srbiji. Pritom, da ironija bude još veća, u svojoj klasi, ali i generalno Renault je cenovno smešten među najpristupačnije marke na Balkanu.

Prilikom posete Dubaiju sa koje smo doneli i reportažu shvatili smo kakve su automobilske preferencije tamošnjeg stanovništva, i o tome napravili i članak. Malo nam je dodatno o tome pričao i naš Milanče, koji tvrdi da je Renault generalno potcenjen brend u Emiratima i da se dogodi da postane izbor, uglavnom bolje stojećih Indijaca koji dolaze na privremeni i povremeni rad u Emirate. Slična priča je i sa japanskim Mitsubishijem. Ironično je da je druga članica francusko-japanske alijanse, Nissan izuzetno tražen u ovoj državi, naravno uz neprikosnovenu Toyotu.

Maloprodajna kompanija Steer Well Auto koja nudi konkretno vozilo je osnovana 1984. godine i poseduje dobar imidž uz poslovnice u više velikih gradova Emirata, među kojima se nalaze i Abu Dabi i Dubai.

Kompletnu ponudu Renaulta na tržištu UAE možete razgledati na ovom sajtu.

AutoRepublika

(6516)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Kod nas bi cena bila simbolično niža od cene „novog“ modela.

Yankee

Motor i menjac zvuce kao da su sa Nissan Rogue. Ako jesu – nece dugo trajati (posebno menjac).

Stari Dejan

WCt je pomalo čudna stvarčica-dosta njih pređe brdo kilometara bez ikakvih problema a jedan deo opet ne izlazi iz servisa. Audi je recimo odustao od njih, a opet japanski proizvođači insistiraju na njima. Zanimljivo, zanimljivo…

D_C

Koleos jeste Nissan Xtrail ili kako se već zove u Americi, samo u drugom ruhu. Made in South Korea, u pogonima Renault-Samsung, još jedne marke alijanse – marke koja se ne pominje često kod nas.