1. Home
  2. Vesti
  3. Putin i Si Đinping dogovorili da se Chery sklapa u fabrici posrnulog UAZ-a
Putin i Si Đinping dogovorili da se Chery sklapa u fabrici posrnulog UAZ-a
0

Putin i Si Đinping dogovorili da se Chery sklapa u fabrici posrnulog UAZ-a

994
0
Podelite sa prijateljima:

Opšte poznato je da su u toku Zimske olimpijske igre koje se ovog februara održavaju u kineskoj prestonici Pekingu. To je bio povod mnogim državnicima sveta da se okupe u tom gradu, a neki od njih su bili i veličanstveno dočekani. Tako je kineski predsednik Si Đinping primio ruskog kolegu Vladimira Putina, s kojim je između ostalog, dogovarao i proizvodnji vozila lokalne marke Chery u pogonima UAZ-a.

O ovom događaju je svetsku javnost obavestio ruski političar, generalni sekretar Vladimira Putina, Dimitrij Peskov. Dodatno, u objavu informacije se uključilo i odeljenje za odnose s javnošću Sollersa, koji je inače vlasnik Uljanovskog automobilskog zavoda, pojašnjavajući da se radi o planu saradnje koji podrazumeva zajedničku proizvodnju Cherijevih automobila, kao i razvoj novih tehnologija u oblasti električnog transporta.

Konkretne okolnosti i parametri saradnje između Sollersa i Cherija će biti dogovoreni u kasnijim razgovorima koji će biti zaključeni do sredine tekuće godine, naveli su iz pres službe ruske kompanije. Iz Kremlja nije plasiran transkript tri sata dugih razgovora dva lidera, pa se ostali segmenti razgovora i dalje smatraju nepoznanicom.

Inače, Chery već poduže razmatra modalitete pokretanja proizvodnje automobila u Rusiji. Prošle godine su iz ove kineske firme izrazili spremnost da lokalizuju proizvodnju baterijskih vozila u najvećoj državi na svetu, uz objavu da ulaze u proces traganja za idealnom proizvodnom lokacijom.

Vozila ovog kineskog brenda se trenutno u Rusiju uvoze iz Kine, ali to ne sprečava Chery da se bori za titulu najpopularnije kineske marke u najvećoj slovenskoj državi, gde su najtraženiji modeli ovog preduzeća, ali i svih drugih iz zemlje koju vodi Đinping, Tiggo 7 Pro i Tiggo 4. Svaki od njih je tokom 2021. isporučen na preko 14 hiljada ruskih adresa u prošloj godini.

Što se tiče samog UAZ-a, izvršni direktor Sollersa, Adil Širinov je nedavno potvrdio odustajanje od svih novih projekata, dok stručnjaci predviđaju neizbežan stečaj ruske fabrike. Međutim, ova poseta Putina Kini, mogla bi iz osnova da promeni tok stvari za ruskog proizvođača.

AutoRepublika

(994)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments