1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 308 stiže 2022. godine
Novi Peugeot 308 stiže 2022. godine
9

Novi Peugeot 308 stiže 2022. godine

1.19K
9
Podelite sa prijateljima:

Krunu ponude kod modela iz C segmenta činiće PSE verzija, odnosno performantni plug-in hibrid. 

Ogroman značajn će imati za Peugeot nova generacija 308-ice, jer će upravo sa njom početi ofanziva noviteta francuske marke koji će se listom ugledati upravo na popularni hečbek.

Kada je reč o samom izgledu nadolazećeg modela, veruje se da će doživeti radikalne promene naspram aktuelne iteracije i da će se stilski približiti ostatku game, kao što se nedavno dogodilo sa restilizovanim 3008 i 5008. Na osnovu viđenih špijunskih fotografija može se zaključiti i da će nova generacija modela 308 imati i snažnije izraženu liniju padajućeg krova, što neće pozitivno uticati na ponudu prostora na zadnjoj klupi.

Podsetimo, aktuelna 308-ica je na sceni od 2014. godine i upravo sa ovim automobilom je počela velika transformacija Peugeota po pitanju dizajna eksterijera. Otada se počelo sa primenom smelijeg izgleda spoljašnjosti vozila, što je očito dalo rezultate.

Očekuje se da će novi 308 stupiti na scenu 2022. godine, ali da će premijera biti održana krajem naredne godine. Osim toga, zna se da će budući heč koristiti unapređenu EMP2 platformu, a da će od elektrifikacije biti primenjena samo plug-in hibridna varijanta.

Plug-in model bi trebalo da koristi kombinaciju 1,6-litarskog benzinskog agregata i jednog elektromotora, dok će vrhunac ponude biti PSE verzija. Ovde će hibridizacija biti usmerena na performanse i očekuje se primena pogonskog sklopa iz hibridnog Peugeota 3008, te bi 308 PSE trebalo da raspolaže sa više od 300 ks.

308 GTi odlazi u istoriju

Sa dolaskom PSE varijante stiže i kraj karijere za 308 GTi, jer će ova značka ostati dostupna samo kod modela 208, i to je pitanje još koliko dugo će opstati. Nova generacija 308-ice dolaziće u dve konfiguracije – kao hečbek i karavan, dok o kupeu nema ni govora.

Navodno Peugeot razmatra i neku vrstu krosovera zasnovanog na 308, odnosno verzije koja bi ponudila određene SUV atribute, ali je to sve i dalje samo glasina.

Kada je reč o paleti motora, očekuje se da budu prisutni moderni agregati francuske marke, s tim da je sigurno da se nova 308-ica neće odreći dizel pogonskih jedinica, mada je izvesno da se dvolitarski „naftaš“ neće naći u ponudi.

AutoRepublika 

(1190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Kako bre rpdjaci, predstavljaju ga do kraja godine

Don

Ovo treba biti odgovor na komentar druga Mirka. Komentar ću napisati u stilu Ćićine neprevaziđene križaljke u Feralu. Šta je reko Djipalo Junuz kad su ga u studiji upozoravali na Šahbaza?

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
moron

Pusti „Nadrealiste“ … Ispadoše najveći proroci u istoriji ljudske civilizacije …

Don

Imaš odgovor na 1. Okomito https://youtu.be/8MSMlP84dXI na 4:28. A moj komentar je na kraju 4:50 mačja guza, kažeš? Ja,pa znam se ja…

moron

Eh, drug Šahbaz …

Don

Ih, ko da je to teško, pa plan je napravljen ’61. Realiziran ’91. A onom žvaljavom ćaća bio u službi,a i pola drugih …i zaviriš, pročitaš, postupiš po naređenju i eto „ispunjavanja proročanstva „.

J4ZZ3R

A drugovi Simpsons?

Don

Ispravak krivog navoda, druga Slavka a ne Mirka, potonji ganja Jelene.🏃💃🦌🦌

moron

I mene si bio zbunio sa time ko je Slavko, a ko Mirko …😊