1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Jaguar F-Pace testira BMW-ov V8 na nemačkom autobanu? (VIDEO)
Da li Jaguar F-Pace testira BMW-ov V8 na nemačkom autobanu? (VIDEO)
0

Da li Jaguar F-Pace testira BMW-ov V8 na nemačkom autobanu? (VIDEO)

133
0
Podelite sa prijateljima:

Potpuno niotkuda, na nemačkom autobanu se pojavio kamuflirani Jaguar F-Pace, i to s kvartetom završetaka izduvnih cevi.

Bez sumnje, Jaguarov SUV je pred restilizacijom, međutim, u ovom slučaju izduv i kreste u zadnjem odbojniku sugerišu da je reč o SVR modelu.

Aktuelni performantni primerak koristi usluge Jaguarovog 5,0-litarskog V8 s kompresorom, kojeg deli s F-Typeom i Range Roverima.

Međutim, ono što je sasvim moguće je da će britanska marka V8 uzeti iz jednog drugog izvora, i to rivalskog BMW-a. Brojni izveštaji su i ranije plasirani u vezi sa saradnjom dve marke, odnosno time da će Jaguar dobiti pristup bavarskim motorima, pa čak i platformama.

Kao prirodni kandidat za SVR model se nameće 4,4-litarski bi-turbo, isti onaj koji se nalazi u M850i ili M5. Dolazi u izdanjima od 450 do 625 ks, a bez sumnje, učiniće F-Pace „luđim“ u odnosu na trenutnu iteraciju.

Postoji još jedna mogućnost, koja uključuje redni šestocilindarski bi-turbo iz X3 M i X4 M (510 ks). Problem s ovom teorijom je činjenica da je Jaguar Land Rover upravo završio sopstveni redni „šestak“ s 400 konja, tako da je moguće da prototip pogoni Ingenium a ne BMW motor.

Bilo kako bilo, jutjuber Automotive Mike očigledno nikada ne spava.

AutoRepublika

 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments