1. Home
  2. Vesti
  3. BMW bi mogao da radi na M140e s 400 ks i 750 Nm
BMW bi mogao da radi na M140e s 400 ks i 750 Nm
1

BMW bi mogao da radi na M140e s 400 ks i 750 Nm

251
1
Podelite sa prijateljima:

BMW je nekoliko puta ponovio da neće lansirati istinski M model s 2,0-litarskim motorom. Međutim, niko nije do sada spominjao moćniji M Performance hibrid.

Ubacivanje hibridne tehnologije u jedan „hot heč“ u potpunosti ima smisla. Peugeot je imao nameru da lansira 308 R, dok Hyundai N navodno ima nešto slično u radu.

Što se BMW-a tiče, očekujemo oznaku M140e. „M“ bi sugerisao da se radi o M Performance primerku, dok „e“ jasno pokazuje da se radi o hibridu. Procenjena snaga iznosi 400 ks i 750 Nm. Dakle, reč je o maksimalnom obrtnom momentu koji daleko nadmašuje AMG i RS modele.

Kako bi se to postiglo? Pored 2,0-litarskog turbomotora, tu bi bila velika baterija od 35 kWh, koja bi ujedno obezbedila čisto električnu autonomiju od najmanje 80 kilometara. Logično, SUS agregat  bi vodio računa o pogonu na prednje točkove, dok bi nezavisan elektromotor bio zadužen za zadnju osoivnu. Možda zvuči „ludo“, ali treba imati na umu da je platforma nove serije 1 dizajnirana od početka tako da može da ugosti zadnje pozicioniran elektromotor.

AutoRepublika

 

(251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Taman za Stutgart i ograničenje od 40kmh. Pardon, 30kmh. Plus autobahn na 130.