1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvodnja marke Dacia raste u rumunskom pogonu
Proizvodnja marke Dacia raste u rumunskom pogonu
1

Proizvodnja marke Dacia raste u rumunskom pogonu

455
1
Podelite sa prijateljima:

Renaultova fabrika sa čijih proizvodnih traka silaze primerci sa oznakama marke Dacia, smeštena u rumunskom gradu Mioveni, zabeležila je rast proizvodnje od 4,8% u prvih devet meseci ove godine. To znači da je ukupan broj proizvedenih primeraka na ovoj lokaciji, dostigao cifru od 242.600 vozila, prema podacima koje je objavila kompanija.

Septembarska proizvodnja ovog pogona je porasla za 9,9%, u odnosu na uporediv mesec prethodne godine, odnosno tokom poslednjeg meseca leta, sa proizvodnih traka je sišlo ukupno 30.600 četvorotočkaša.

U ukupnoj proizvodnoj paleti, dominira krosover Duster koji je zauzeo učešće od 68%. Slede ga model Sandero sa učešćem od 14,5% a zatim i Logan na koji je otpalo 10% ukupnog proizvodnog rezultata za prva tri kvartala 2018. godine.

Kao što smo već izveštavali sa Salona automobila u Parizu, Dacia je objavila uvođenje nove pogonske grupe, kao i novog info-zabavnog sistema u ponudu kompanije.

Novi agregat, 1.3 TCe raspolaže sa 130 odnosno 150 konjskih snaga, koji će primenu naći u Dusteru, poseduje blok motora izrađen od aluminijuma, a inovativan je po više osnova. Naime, oblaganjem unutrašnjosti cilindara, omogućena je bolja tehnika upravljanja toplotom što je dovelo ka boljim performansama. U skladu sa novim emisionim zahtevima, oličenim u primeni WLTP protokola, novi benzinski agregat poseduje i filter za prečišćavanje čestica čađi (GPF). Kako on funkcioniše, pročitajte ovde.

(455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Tovari to Renata samo tako…