1. Home
  2. Vesti
  3. Ko će biti novi sponzor FC Bayern? Audi ili BMW?
Ko će biti novi sponzor FC Bayern? Audi ili BMW?
0

Ko će biti novi sponzor FC Bayern? Audi ili BMW?

491
0
Podelite sa prijateljima:

Život piše romane

Pregovori koji se trenutno vode između kompanija BMW, Audi i Fudbalskog kluba Bayern iz Minhena, očigledno su kompleksniji nego što se to u prvi mah učinilo. Jedna od ključnih figura u ovim pregovorima bi mogao da bude bivši član upravnog odbora kompanije BMW, Markus Disman koji je prešao u tabor konkurentskog Audija, kako bi preuzeo poziciju izvršnog direktora marke.

Ipak, verovatno je da se Disman nije u prijateljskom stilu rastao od starih kolega, s obzirom na to da je BMW aktivirao klauzulu iz ugovora o radu o “zabranjenoj konkurenciji”.

Da život piše romane, jedan od dokaza je upravo i ova situacija u kojoj sada Disman igra glavnu rolu za BMW u pregovorima sa rukovodstvom fudbalskog kluba iz istog grada. Naime, verovatna postavka aktera u aktuelnim događanjima pretpostavlja da će Audi preneti akcije koje poseduje u Bayernu jedino pod uslovom da minhenski proizvođač automobila odobri transfer Dismana u Audi.

Saglasnost Audija je veoma važna, u prvom redu zbog činjenice da kompanija iz Ingolštata poseduje važeći ugovor sa nemačkim klubom koji je na snazi sve do 2025, pa je shodno tome, “uskakanje” BMW-a u poslovni aranžman moguće jedino uz saglasnost ljutog konkurenta.

Tokom Božićne proslave obožavalaca fudbalskog kluba iz Minhena, predsednik Bayerna Uli Henes je zvanično potvrdio da su u toku pregovori u vezi sponzorskog ugovora sa kompanijom BMW. Henes gaji nadu da će se rešenje iznaći u narednih nekoliko meseci. Za Bayern je od izuzetnog značaja zatvaranja ovog pitanja pre letnje pauze, kako bi su u novu sezonu ušlo spokojno sa novim partnerom iz automobilske industrije.

Za BMW grupu, ovaj potencijalni ugovor bi bio svojevrsni presedan, s obzirom na to da ne pamtimo neki značajniji angažman “plavo-belih” Bavaraca u svetu fudbala, za razliku od komšija iz Ingolštata koji su pronašli interes za brojna sponzorstva fudbalskih klubova.

AutoRepublika

(491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments