1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan u 26 uzastopnih sprinteva do 200 km/h! (VIDEO)
Porsche Taycan u 26 uzastopnih sprinteva do 200 km/h! (VIDEO)
0

Porsche Taycan u 26 uzastopnih sprinteva do 200 km/h! (VIDEO)

327
0
Podelite sa prijateljima:

Nije još mnogo vremena ostalo do oficijelnog predstavljanja Porsche Taycana. U skladu s tim, sasvim je normalno što Nemci ubrzavaju pripreme za lansiranje modela koji bi trebalo da unese revoluciju u segment električnih automobila.

U najnovijoj javnoj egzibiciji, Porsche je ključeve prototipa dao YouTuberu, Džoniju Smitu, i dozvolio mu da u svom stilu predstavi vozilo.

Snimanje je organizovano na asfaltu aerodroma u Laru, u Nemačkoj.

Vozivši duž piste u oba pravca, Smit je izveo seriju manevara, uključujući testiranje sistema kontrole startovanja. On je maksimalno ubrzavao od 0 do 200 km/h, da bi se nakon toga u potpunosti zaustavio, i to je uradio 26 puta uzastopno!

To je bilo prilično blizu maksimalne brzine vozila, koja iznosi 250 km/h, a takođe treba da podsetimo da sprint do „stotke“ Taycan obavlja za samo 3,5 sekundi. To delimično može da se zahvali tandemu permanentno sinhronizovanih elektromotora, koji zajedničkim snagama isporučuju 600 konja.

Po Porscheu, razlika između najbržeg i najsporijeg pokušaja je iznosila samo 0,8 sekundi.

Očekuje se naravno, da Taycan bude jedna od perjanica u klasi električnih automobila. Porsche je krajem prošlog meseca saopštio da je već primio 30.000 porudžbina, što je sjajno postignuće, s obzirom da je reč o automobilu koji će koštati najmanje 160.000 dolara.

Pored marke i snage, ono što je takođe primamljivo je autonomija od 500 kilometara.

Kao što je poznato, serijska verzija Taycana će biti premijerno predstavljena u septembru u Frankfurtu, dok ga na javnim putevima očekujemo početkom 2020.

AutoRepublika

 

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments