1. Home
  2. Vesti
  3. Video analiza: Da li će Porsche Taycan moći da se nosi s Tesla Modelom S?
Video analiza: Da li će Porsche Taycan moći da se nosi s Tesla Modelom S?
1

Video analiza: Da li će Porsche Taycan moći da se nosi s Tesla Modelom S?

269
1
Podelite sa prijateljima:

Pitanje svih pitanja kada je reč o električnim automobilima je da li će Porsche Taycan moći da se nosi sa za sada nedodirljivim Tesla Modelom S?

Američki model je na tržište stigao 2012. Do danas, nije imao dostojnog protivnika, sem donekle Modela 3, koji je naravno iste marke.  Nedavno je Motor Trend Model S imenovao najkompletnijim automobilom godine svih vremena.

Mnogi će reći da Teslini modeli do sada nisu imali prave rivale. Primera radi, Chevrolet Bolt ima solidnu autonomiju i dobru cenu, ali se ne prodaje onako kako bi Chevy to želeo. U isto vreme, nije niti luksuzan niti premijum.

Čak i najnoviji pripadnici segmenta, uz one koji tek treba u njega da uđu, ne mogu da se realno porede s proizvođačem iz Silicijumske doline, ni po autonomiji, ni po performansama, ni po tehnologiji…

Jaguar I-Pace i Audi e-tron, bez obzira na lobiranje i prikupljanje titula za automobil godine, nisu uspeli da se približe dovoljno blizu Tesli. Tačno je da se radi o premijum električnim modelima koji nude dosta toga, ali uprkos pozitivnim kritikama, gledaju u leđa proizvodima iz Kalifornije.

Uprkos razočaranju koje je za mnoge doneo Audi e-tron, posebno na planu autonomije, Volkswagen grupa ima novi adut u rukavu. Naravno, reč je o Porsche Taycanu. Da li će električni sportista iz Cufenhauzena uspeti da promeni ambijent i pozicionira se kao validan konkurent Tesli?

Šon Mičel je odlučio da napravi analizu po tom pitanju (video iznad). Da li se slažete s njim?

AutoRepublika

Video: Sean Mitchell via YouTube

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

Taycan će proći isto kao i e-tron, džaba bacaju pare elektro porš