1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Fiat 500 dobija Abarth varijantu naredne godine
Električni Fiat 500 dobija Abarth varijantu naredne godine
0

Električni Fiat 500 dobija Abarth varijantu naredne godine

178
0
Podelite sa prijateljima:

Potpuno očekivano da električni model dobije i hot heč izdanje. 

Abarth već neko vreme stagnira po pitanju plasmana novih proizvoda. Nije to ništa čudno, i Fiat, na čijim modelima Abarth bazira svoje kreacije nije naročito „plodan“ prethodnih godina. Zapravo, poslednji novi model Abarth stigao je 2018. godine, tako da će budući električni „fićko“ biti pravo osveženje.

Potvrđeno je da će biti dostupan na tržištu već iduće godine. To je kazao Olivije Fransoa, šef brendova Fiat i Abarth. „Verujemo da postoji prostor za jedan takav model. Sa tim hečbekom otvaramo novo poglavlje u istoriji Abartha i krećemo u elektrifikaciju te marke“, rekao je Fransoa.

On je izjavio i da su u toku poslednji testovi ovog noviteta, kao da će se raditi o fantastičnom automobilu. „Posebno će biti interesantna oblast zvuka, jer vozilo može biti i potpuno nečujno“, naveo je Olivije Fransoa.

Očekuje se da će „električna škorpijica“ obavljati sprint do „stotke“ za manje od 7 sekundi, ali da će maksimalna brzina biti  najverovatnije limitirana na nekih 170 km/h, pre svega zbog autonomije kretanja. Što se tiče dometa, treba očekivati manji rejon kretanja od standardnog električnog Fiata 500…

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments