1. Home
  2. Sport
  3. Da li će pobeda na Hungaroringu Miku Šumaheru dati vetar u leđa?
Da li će pobeda na Hungaroringu Miku Šumaheru dati vetar u leđa?
0

Da li će pobeda na Hungaroringu Miku Šumaheru dati vetar u leđa?

182
0
Podelite sa prijateljima:

Nedelja 4. avgusta, biće posebno upamćena u porodici Šumaher. Naime Mik Šumaher, sin legendarnog sedmostrukog šampiona sveta Mihaela Šumahera je upisao svoju prvu pobedu u Formuli 2 na sprint trci na stazi Hungaroring.

Mladi Nemac je u prvoj trci startovao treći, ali je morao da se zadovolji sa osmom pozicijom na kraju. Ipak, u drugoj trci Mik je startovao s pol pozicije pa su samim tim i očekivanja bila veća. Šumaher je odlično startovao i uspeo da odbrani poziciju od napada Macušita, koji ga je tokom cele trke pritiskao i napadao. Ipak, na kraju Šumeher uspeva da zadrži prvu poziciju jednom zrelom i mirnom vožnjom.

U prvoj polovini sezone Šumaher nije uspevao da zabeleži zapaženiji rezultat, ali je iz trke u trku pokazivao da sve više napreduje. Na prošlom trkačkom vikendu u Austriji bio je nadomak podijuma, a sada je sav trud uspeo da kruniše podedom na Hungaroringu.

Šumaher trenutno zauzima 11. poziciju u šampionatu Formule 2, ali ovom pobedom dobija dosta na samopouzdanju, što je kod mladog Nemca očigledno odlučujući faktor, s obzirom da je prošle sezone nakon prve pobede počeo da dominira šampionatom Formule 3. Takav scenario je teško izvodljiv ove sezone, ali da će mnogo značiti u pripremi za sledeću. Do kraja ovogodišnjeg šampionata ostala su još tri trkačka vikenda ( 6 trka ) u Belgiji, Italiji i Abu Dabiju.

Dušan Topić

 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments