1. Home
  2. Sport
  3. Mercedes odustao od Formule E
Mercedes odustao od Formule E
0

Mercedes odustao od Formule E

407
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač posle naredne sezone neće učestvovati u ovom šampionatu.

Ako je auto-moto sport nešto obeležilo u prethodnoj deceniji onda je to apsolutna dominacija Mercedesa u Formuli 1. Formula E, koja je zamišljena kao električni pandan “najbržem cirkusu na svetu”, nije više toliko interesantna ovom nemačkom brendu.

Mercedes EQ, kako glasi zvanični naziv tima u Formuli E, nedavno je osigurao titulu u konkurenciji timova i vozača. Iduće sezone će pokušati da ponove ovaj uspeh, a onda će se u potpunosti povući iz pomenute serije.

Nemci objašnjavaju da žele da se u budućnosti još više fokusiraju na stvaranje što boljih i naprednijih električnih automobila. To je put sa velikim investicijama, te su odlučili da je svrsishodno da se povuku iz Formule E, ali nikako iz Formule 1.

Markus Šefer, jedan od visokopozicioniranih rukovodilaca proizvođača iz Štutgarta, naveo je da je odlučeno da se ode iz ovog šampionata još u julu. “Skoncentrisaćemo se na novu generaciju električnih vozila, i to je vrlo intenzivan posao”, kazao je Šefer.

U međuvremenu se pojavila glasina da će Mercedes prodati svoj EQ tim u Formuli E ni manje ni više nego Totou Volfu, prvom čoveku istoimene ekipe u Formuli 1.

Formula E sve više gubi na značaju. Pre Mercedesove objave dobili smo informacije i da će drugi germanski velikani – BMW i Audi napustiti seriju. Obe marke će svoj trud uložiti u legendarnu trku 24h Le Mana.

AutoRepublika 

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments