1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. BMW M8 Competition novi MotoGP bezbednosni automobil (GALERIJA)
BMW M8 Competition novi MotoGP bezbednosni automobil (GALERIJA)
0

BMW M8 Competition novi MotoGP bezbednosni automobil (GALERIJA)

222
0
Podelite sa prijateljima:

Plavi propeler već 20 godina pruža usluge bezbednosnog automobila za MotoGP.

Ono što je Formula 1 u svetu automobilskih trka, to je MotoGP  u motociklističko univerzumu, dakle elitna serija. Ruku na srce, momci koji voze na dva točka pružaju kudikamo veća uzbuđenja nego što je to slučaj s „najbržim cirkusom na svetu“.

BMW vodi MotoGP karavan već dve decenije, frekventno menjajući modele s M oznakom. Tako na red sada dolazi M8, bavarska perjanica, koja se nekako prirodno nameće da bude bezbednosni automobil elitne motociklističke serije. Po Markusu Flašu, šefu M divizije, BMW M8 i BMW M8 GTE trkač su razvijani paralelno.

„Upravo iz tog razloga je ovo logičan korak, što smo odabrali BMW M8 Competition kao osnovu za novi MotoGP bezbednosni automobil. Čak i u serijskoj verziji on je spreman za trkačku stazu. Sa svojim inovativnim tehničkim sistemima, još je jedan primer naše misije ka pomeranju granica.“

M8 predviđen za MotoGP je unapređen s brojnim komponentama koje mogu biti primenjene i na serijski model. Bezbednosno vozilo je naravno u posebnim bojama, opremljeno bezbednosnom opremom. Sa 625 ks iz twin-turbo V8 motora, osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sve točkove, do 100 km/h može da ubrza za samo 3,2 sekunde.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments