1. Home
  2. Sport
  3. Dušan Borković pobedio u drugoj trci u Bahreinu
Dušan Borković pobedio u drugoj trci u Bahreinu
0

Dušan Borković pobedio u drugoj trci u Bahreinu

160
0
Podelite sa prijateljima:

U četvrtoj rundi TCR International serije na stazi Sakhir u Bahreinu, vozač GE-Forcea, naš Dušan Borković, ostvario je prvu pobedu. Činjenica da je Duca četvrti pobednik u prve četiri trke, dodatno čini ovaj šampionat zanimljivijim.

Ovo je takođe druga timska pobeda za Alfa Romeo Giuliettu, drugi vikend zaredom, jer Džejms Neš iz Lukoil Craft-Bamboo tima je bio drugi, ispred timskog kolege Huga Valentea, koji je vodio oštru borbu sa novim liderom u šampionatu, Žan-Karlom Verneom i pobednikom treće trke, Robertom Kolćagom iz MIRA-e.

Sa prilično jakim vetrom i dosta peska na stazi, vozači se nisu borili samo jedni protiv drugih. Borković je na početku bio pod pritiskom od strane osvajača pol pozicije, Mađara Ferenca Fica, Žan-Karla Vernea i Roberta Kolćaga, ali je ubrzo napravio veliku razliku.

Đakomo Altoe iz WestCoast Racinga je završio trku u 2. krugu, dok su se vodile višestruke bitke za pozicije. Davit Kađaja iz Gruzije, timski kolega našeg Duce Borkovića, morao je pri kraju trke da odustane zbog otkazivanja motora. Priličan peh, jer mu se ovo dešava već drugu trku uzastopno.

Osvajač pol pozicije, Ferenc Fica, borio se sa više vozača, uključujući i branioca titule, Stefana Kominija. Mađar je uspeo da izbegne incidente i dovede svoj Seat Leon TCR do šestog mesta na kraju, ispred Pepea Oriole.

Atila Taši je bio osmi nakon oštre borbe sa Kominijem, a njih dvojica kao i brojni drugi vozači, bili su pod istragom zbog kontakta.

Đani Morbideli je takođe bio jedan od njih, zatvorivši prolaz Kominiju, tri minute pre kraja, ali je Italijan morao da se zadovolji desetim mestom, ispred Pjer-Iva Kortala u vodećem među Opelima.

Mada je Astra Francuza zahtevala promenu kvačila pre trke, ipak je bila ispred timskog kolege, Homole, koji je očajno startovao zaokruživši isto tako očajan vikend za njega. Završio je na trinaestom mestu iza Mikele Ćeruti, dok je Dankan Ende bio poslednji među klasifikovanima.

TCR kampanja 2017. se vraća u Evropu za dve nedelje, i to na legendarnom Spa-Frankošampu u Belgiji, gde će se voziti runde pet i šest.

 

Generalni plasman:

1
 Jean-Karl Vernay 52 poena
2
 Dušan Borković 51 poen
3
 Roberto Colciago 50 poena
4
 Pepe Oriola 45 poena
5
 Davit Kajaia 39 poena
6
 Hugo Valente 38 poena
7
 Attila Tassi 36 poena
8
 James Nash 34 poena
9
 Ferenc Ficza 29 poena
10
 Stefano Comini 21 poen

 

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments