1. Home
  2. Vesti
  3. BMW-ovi motori u novim modelima Jaguar Land Rovera
BMW-ovi motori u novim modelima Jaguar Land Rovera
1

BMW-ovi motori u novim modelima Jaguar Land Rovera

954
1
Podelite sa prijateljima:

JLR će se fokusirati na razvoj i istraživanje u oblasti električnih pogonskih sistema.

Prošlog meseca, BMW i Jaguar Land Rover, najavili su novo partnerstvo, koje će biti fokusirano na zajednički razvoj sledeće generacije električnih pogonskih jedinica, uključujući elektromotore, transmisione sisteme i elektroniku. Sporazum između dve kompanije kaže: „zajednički  tim eksperata iz BMW grupe i JLR-a, lociran u Minhenu, ima zadatak da dalje razvija pogon pete generacije“. Ispostavilo se da bi partnerstvo moglo dodatno da se proširi na benzinske, dizel i hibridne pogonske sisteme.

Po najnovijim izveštajima, britanski proizvođač bi mogao da započne korišćenje BMW-ovih motora s unutrašnjim sagorevanjem za svoje buduće modele, bilo da su elektrifikovani ili ne. Ovaj potez bi omogućio JLR-u da redukuje investicije u SUS motore i umesto toga se fokusira svoj budžet izdvojen za istraživanje i razvoj na električne pogonske sklopove zajedno sa BMW-om.

Trenutno, ove informacije nisu zvanično potvrđene i nije poznato koje motore će koristiti JLR i u kojim modelima. Međutim, glasine kolaju da bi osveženi F-Type mogao da bude prvi model koji će se prebaciti na BMW-ove agregate, odnosno 4,4-litarski V8 twin-turbo. Ipak, britanski proizvođač je naglasio da ne namerava da zameni svoje četvorocilindarske i šestocilindarske Ingenium benzince i dizelaše.

AutoRepublika

 

(954)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Što su mutavi, odmah pa 4,4 V8… Ja otkad znam za BMW znam za taj motor. I svi testovi koje sam ikad čitao imaju samo reči hvale za taj agregat, o njemu govore kao jednom od najkultivisanijih motora ikada. Tako da znaju Englezi šta rade…