1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap
Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap
1

Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap

217
1
Podelite sa prijateljima:

Ford je još pre nekoliko godina nagovestio povratak legendarnog modela Bronco. Originalni model je bio prvi Fordov terenac kada je debitovao 1966. godine i proizvodio se punih trideset godina u verzijama sa dvoje vrata i kao tradicionalni SUV, zatim roudster i na kraju pikap.

Proizvođač je još ranije najavio da vidi Jeep Wrangler kao glavnu konkurenciju što znači da će Bronco pružati ekstremne terenske mogućnosti, a po uzoru na rivala će biti dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata. Međutim, kako prenosi Automobile Magazine, američki proizvođač vozila će ponudu učvrstiti i priključenjem pikap kamioneta koji bi predstavljao konkurenciju nedavno prikazanom Jeepu Gladiatoru.

Iako je lako zaključiti da Bronco pikap stiže samo zbog predstavnika Fiat-Chrysler korporacije, izvori američkih medija kažu da ga je Ford originalno planirao još pre nekoliko godina. To, u neku ruku, stavlja proizvođača u čudnu poziciju pošto će imati dva slična proizvoda na istoj platformi, a pored Bronco pikapa u ponudi je već i model Ranger.

Oni će deliti i bazni 2,3-litarski turbo agregat sa preko 285 konjskih snaga, ali nema sumnje da će Bronco pružati daleko bolje terenske mogućnosti. Ovaj podatak možda može da posluži i kao objašnjenje zašto Ranger Raptor nije dostupan Amerikancima.


Dok se terenac Bronco očekuje u prodaji do 2021. godine, pikap izdanje će stići tek tri godine kasnije. Za sada je potvrđen samo spomenuti turbo benzinac, ali se očekuje i moćnije izdanje sa šest cilindara kao i hibrid. Ranije su procurele vesti da će, po uzoru na Wrangler, vlasnici moći sa lakoćom da skinu vrata i krov tokom letnjih perioda. Za razliku od slabo poznatog originala, koji je bio u proizvodnji od 1966. do 1972. godine, novitet će se moći dobiti sa najmodernijom opremom i tehnologijom, ali i dalje sa retro stilom.

Serijska proizvodnja bi mogla startovati već početkom sledeće godine, nakon Salona automobila u Čikagu gde se očekuje premijera. U ponudi će se takođe naći i manji terenski model (na bazi krosovera Escape/Kuga) za koga se nagađa da bi se mogao zvati Bronco Scout.

AutoRepublika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

dobro je što se ford vraća svojim korenima i vozilima koja su ga proslavila, šteta je samo što ne predstave suv kupe ili limuzinu kupe po uzoru na mustanga