1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover je ubeležio ozbiljan pad prodaje
Jaguar Land Rover je ubeležio ozbiljan pad prodaje
0

Jaguar Land Rover je ubeležio ozbiljan pad prodaje

236
0
Podelite sa prijateljima:

U trećem kvartalu tekuće godine britanska kompanije upisala je 18,4% manje registracija naspram referentnog perioda lane.

Tokom perioda od jula do septembra 2021. godine Jaguar Land Rover prodao je 92.710 vozila, što je daleko lošiji rezultat od željenog. Ipak, čelnici ove grupacije ističu da imaju narudžbine za 125.000 automobila, ali da je zbog nedostatka poluprovodnika i mikročipova nemoguće pravovremeno ispoštovati sve porudžbine.

Prodaja JLR-a je opala za 15,6% u Severnoj Americi, zatim upisan je i minus od 6,3% u Kini, dok je u Evropi potražnja manja za 17%. Gotovo nestvarno zvuči podatak da je Jaguar Land Rover ostvario najveći pad prodaje upravo na domaćoj teritoji – u Britaniji sa -47%!

Pitate se koji model ostrvske kompanije je bio najpopularniji u okončanom tromesečju? U pitanju je nova iteracija Land Rover Defendera. Za ovaj terenac odlučilo se 16.725 kupaca širom sveta, što je za 70,4% bolji plasman nego u trećem kvartalu prethodne godine.

U JLR-u veruju da će do kraja godine uspeti da poprave situaciju sa nabavkom spornih elektronskih komponenti što bi trebalo da omogući i isporuku većeg broja vozila.

AutoRepublika 

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments