1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis još dve godine udaljen od lansiranja u Evropi
Genesis još dve godine udaljen od lansiranja u Evropi
1

Genesis još dve godine udaljen od lansiranja u Evropi

199
1
Podelite sa prijateljima:

Razlog leži u činjenici što korejska premijum marka još uvek nema krosover u ponudi.

Genesis, Hyundaijeva luksuzna filijala, krupnim koracima napreduje u Americi, bez obzira što ni „preko velike bare“ nema u ponudi model s povišenim klirensom. Ipak, Korejci rade na tome da to isprave.

Šta se dešava kada je Evropa u pitanju? Da bi se ozbiljno ušlo na ovo tržište, potrebno je više od otvaranja nekoliko prodajnih salona. Ulazak na evropsko premijum tržište nije nimalo lak zadatak, a po šefu Hyundaijevog marketinga, Čou Von Hongu, Genesis je još dve godine udaljen od toga.

Strani, pa čak i evropski proizvođači, imali su velike teškoće u približavanju nemačkoj premijum trojci. Čak ni takva imena kao što su Maserati, Alfa Romeo i DS, nisu uspela da pomrače „tevtonsku“ moć. Infiniti je ranije u toku ove godine najavio da će stopirati poslovanje u Evropi i fokusirati se na SAD i Kinu. Lexus je mali igrač u Evropi a Honda tek treba da uvede Acuru na Stari kontinent, što se verovatno neće ni desiti.

Što se Genesisa tiče, da bi marka uopšte imala neku polaznu tačku u Evropi, nephodan joj je temeljan i sveobuhvatan marketing. Kompanija gradi Genesis centar u Evropi u nadi da će potencijalne kupce bolje upoznati s markom. Dok je takav potez prilično optimističan, brojne promene u samo par godina bi mogle radikalno da promene tržište i buduća očekivanja vezana za Genesis.

Poznati automobilski analitičar, Felipe Munjoz, rekao je da bi Genesis mogao da ostvari uspeh na Starom kontinentu na taj način što bi ponudio ono što konkurenciji nedostaje. Munjoz je istakao da je Tesla s Modelom 3 po prodaji nadmašio Jaguar i Lexus, dok Volvo zauzima sličan pristup s „elektrifikovanim“ Polestarom.

Genesis sprema GV80, međutim, on neće debitovati pre kraja ove godine kao novitet za 2020. Takođe, jedan krosover ne čini ponudu. Ukoliko Genesis ne uspe u akumuliranju interesovanja kupaca pre lansiranja, mogao bi da se nađe u nezgodnoj poziciji, koja podrazumeva prenatrpan lager. Pregršt je primera koliko su visoke prepone koje Genesis mora da preskoči. Za sada, to nikome nije pošlo za rukom.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Dobar automehanicar koji ima VW licencu mi je prosle godine rekao da polako prelazi na Koreance. Mislim da ce se probijati i dalje u svim segmentima a naravno i u premium….gde su najvece zarade