1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako izgleda nova Škoda Fabia u osnovnom trimu
Ovako izgleda nova Škoda Fabia u osnovnom trimu
35

Ovako izgleda nova Škoda Fabia u osnovnom trimu

1.85K
35
Podelite sa prijateljima:

Škoda Fabia u Francuskoj ima početnu cenu od 16.730 evra.

Češki proizvođač počeo je da prima narudžbine za svoj novitet u zemlji Gala, a prvi primerci biće isporučeni u oktobru. Bazna varijanta Fabije dolazi sa 1,0-litarskim atmosferskim trocilindarskim benzincem koji je uparen sa petostepenim ručnim menjačem i isporučuje 65 ks.

Ova verzija dolazi u plavoj boji, dok je za sve ostale kolorite neophodno doplatiti. Uočavamo i nedostatak “maglenki”, dok je pozitivno iznenađenje da su i poklopci retrovizora, kao i kvake u istoj boji kao i karoserija. Fabia Active, kako glasi zvaničan naziv za ovu varijantu, koristi čelične felne od 15 cola sa ukrasnim ratkapnama.

U enterijeru monotonija i sivilo, mada je teško i očekivati više od jednog baznog izdanja vozila iz B segmenta. Ispred vozača je dvokraki volan, lišen bilo kakvih dugmića i prekidača, kao i tradicionalna analogna instrumentalna tabla, gde je između “cajgera” smešten mali displej.

Povrh centralne konzole je ekran dijagonale od 6,5 cola, putem kojeg se kontroliše informativno-zabavni sistem. Škoda navodi da kao deo standardne opreme dolazi manuelni klima uređaj, tempomat, Bluetooth konekcija za mobilni telefon, dve USB utičnice, elektro podesivi retrovizori sa grejačima, te AEB, potom sistem za održavanje vozila u traci…

Za sve ostale prestižnije “opcije”, potrebno je doplatiti ili odabrati neki od viših paketa opreme. Zanimljivo je da u Francuskoj još uvek nije u ponudi četvorocilindarski agregat 1,5 TSI. Najsnažniji motor koji je trenutno moguće odabrati na tom tržištu jeste 1,0 TSI sa 110 ks, a najjeftinija Fabia sa tom pogonskom jedinicom staje 20.670 evra…

AutoRepublika

(1851)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

35 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo je baznjak za FR tržište. Čekajte da vidite balkansku konfiguraciju, iz razvojnog centra sa lokacije Konjevići bb, Preljina …

Milan

Skoro 21000 evra za auto B segmenta,pa ovaj svet je poludeo

moron

Ali, to je sa 1.0 motorom, zato tako niska cena …

Dude

Fiat Tipo 1.4/95ks je za ovo kosmicki brod. 11.990eur u Srbiji, sa sve klimom i alu-felnama.

igi

A njegova cena u Francuskoj? Ako ćeš već da porediš.

Onaj što ga zgazilo vreme

Tipo je dno ponude. Ternutno je gori i od Dajčole Sandero

Iznogud

Nije tacno

Onaj što ga zgazilo vreme

Imao sam tu baznu spravu Tipo iz Turske. Nov. Jadno je to vozilo bilo. Da nema gore uopšte u poudi.

Joseph

Preskupo…

Rikošet

Ljubav prema Škodi je na teškom ispitu, samim tim i stav „srećnika“ koji kupe neku novu Škodu za ove pare biće još tvrdokorniji i agresivniji prema kritičarima njihovog izbora… Problemi koje Škoda ima trenutno su brojni, ali džaba je upozoravati njihove poklonike. U dilemi oko izbora automobila prijatelj me upitao šta mislim o Karoqu. Reko solidan porodični automobil, za mene okolo razvodnjen i maksimalno industrijski dizajniran, a unutra ergonomski perfektan, ali beskonačno dosadan i sterilan… Moj stav. Vozio bih ga, ali ako bih mgao birati preskočio bih ga samo zbog toga što me smara… Osim toga ima sestru bliznakinju, naravno… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Nisam znao za taj problem pucanja farova u VW grupi iz čista mira.
Neki link?

Rikošet

Jeste Karoq, prošla Octavia redizajn, aktuelni Audi A6 prije redizajna… To su primjeri iz mog okruženja, a ne želim da nagađam za ostale… Octavia redizajn im problema i sa magljenjem, propuštanjem vlage i slično… Ibiza isto… Nezvanični razlog zašto se to dešava je što su VAG kravataši odlučili da stanje vanjsku plastiku u cilju smanjenje troškova… Karikiram ako je do sad bila pet oni su stavili četiri mm… E sad konkretno na Karoqu su prednja dvodijelna i možda plastika branika „diše“ i stvara „pritisak“ na plastiku svjetala pa lakše pucaju… Kolega je sličan problem imao na A6 Quattro 2007. godina… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
Onaj što ga zgazilo vreme

Ovo je glupost što si napisao. Da neko smanji debljinu plastike fara, da bi uštedeo… Ma ajde, nismo deca. Možda je drugačija vrsta plastike, koja recimo ne matira. Matiranje je najveća bolest farova. Bar na Octaviji A7 ili A7 FL, (a vozim ih dosta raznih i raznih godišta) to nisam video. A nisam primetio da je neki matirao, takođe. Logično, da kad neko udari branikom, može i far da pukne. Možda se radi o krtijoj i tvrđoj plastici koja je bliskija staklu a koja ne matira.

Rikošet

Da nismo djeca – Škoda je najbolji automobil na svijetu i nema nijednu grešku. To nije glupost, to je drevni mit u koji vjeruju svi igrači igrica, koji sa Octaviom RS prelaze kilometre i kilometre u virtuelnom svijetu… Na vašu nesreću pećinski ljudi, koji su generacija vaših roditelja znaju da se služe telefon i tastaturom. S prvim nešto fotografišu, a sa drugim pomagalom nešto i napišu, pa u ovom svijetu idealnih Škoda nekad dobijemo i poneku drugačiju neidealnu informaciju… Jedan primjerak pećinskog čovjeka je uspio čak da fotografiše vlagu u Octaviji 3 prije redizajna. Predložen je za Nobelovu nagradu… https://www.briskoda.net/forums/topic/298693-condensation-in-front-light/… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Kad bolje razmislim, jeste se neko sa oktaviom A7 FL žalio da mu je far pustio vodu. Ali mu je garancija to prihvatila.
Ali, moj dobar drug sa A7 iz 2013 je takodje menjao far. Po isteku garancije ( mislim da je imao 4 godine ili 120 kkm ). Sličan problem. Ksenon verzija. Iznenadila me prijatno cena. Bio je oko 700e OEM. Očekivao sam više.

Rikošet

Biće ti mnogo jasnije… Škoda zna za taj problem, ali reaguje samo kad kupac ukaže na isti. Zavisno od dilera neki i odbijaju da to prihvate kao fabričku grešku… Dakle nema zvaničnog opoziva…

https://translate.google.co.uk/translate?sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fforum.skodahome.cz%2Ftopic%2F144797-predne-led-svetla-popraskane-okraje%2F

https://www.briskoda.net/forums/topic/461777-cracked-headlights/

Imaš čovjeka kojem već treći put pucaju na Karoqu…

Onaj što ga zgazilo vreme

Čitam već dugo tvoje komentare, onako lepršave nekad i zanimljive u novinarsko šupljem poretku. Ali da napišeš da na Karoq su nekom 3 puta pucali farovi, onako bez veze, je stvarno cirkus, šarena laža. Nije da branim škodu, nego onako. Nebitno što trenutno imam i škodu. Imam i mnogo šta drugo, nego čisto onako. Vozim se i u Octaviji A7 FL (koju navodiš 3 komada), običnu A7 skauta, Kodijaka i to u sve u nestvarnim uslovima.
Mnogo auta je prošlo kroz moje ruke, zato i navodim ovo. Novih. Polovnake ne računam.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Onaj što ga zgazilo vreme
TheStig

Prošlo mu mnogih novih automobila kroz ruke na telefonu kad izađe vijest na AR. 🤣🤣🤣

Onaj što ga zgazilo vreme

Nikada ne bi uzeo Seta pored škode. Ako ništa, enterijer je za klasu dole.

Rikošet

Molim te objasni nam razliku u kvalitetu na primjeru Karoqa i Atece?

TheStig

Jesi našao crkvu gdje ćeš se Bogu moliti 🤣Šta se sa budaletinom raspravljaš. Vozao Lade i Oktaviju neku sa otpada. Seati su mnogo dinamički bolji od Škoda. A i ljepši su vizuelno.

Onaj što ga zgazilo vreme

„Ljepoto“ moja magistaska.

Onaj što ga zgazilo vreme

Ajde objasni ti meni??

Rikošet

Nivo osnovne škole. Površno poznaješ materiju pa se braniš pitanjima, kao „ko si ti da ja tebi odgovaram na pitanja. Ja sve znam, ti ćeš mene“ i slične dječije fore… Roditelji pretpostavljam fini ljudi, crnče po čitav dan za male pare da ti obezbijede kakvu, takvu budućnost, a ti prepametan, novi Tesla. Kupili ti računar da učiš, a ti se praviš faca i zezaš starije čike po internetu pa to poslije pokazuješ drugarima. Kao vidi kako šijem ove dinosauruse… Pokušaj nešto korisno uraditi za sebe, a i za planetu. Napiši nam jedan sastav na temu o kojim automobilima maštaju današnji… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
TheStig

Ahahahahahahha 🤣🤣ma on ti nije klinac vec matoro staro frustrirano kljuse. Da je ikad internet otvorio vidio bi da su uglavnom wageni i mercedesi kod ovih sto se bave reparacijom farova upravo iz razloga koje si objasnio.

Onaj što ga zgazilo vreme

I tako ti objasni nama, zašto si pajtosu insistirao da kupi Seata umesto Škode. I to po komentaru, si imao baš ozbiljnu nameru, ali….

Roditelje (na žalost) odavno nemam, za planetu i ovu našu zemlju radim sigurno mnogo više od tebe. Veruj…. A odavno sam stariji čika, još malo deda. Prvi reli sam odvezao davne 1985….

Rikošet

Škoda Karoq i Seat Ateca su razvijeni na MQB A1 platformi i dijele 100% sve iste dijelove… Možda imaju različite dobavljače za diskove, pločice, amortizere, gume to ne znam, ali dimenzijski i tehnički svi imaju isti obim, presjek, masu, isti su… Pogonska gama im je ista i sačinjena od 100% istih VW TSI i TDI motora… Kvalitet upotrebljenih materijala u izradi ova dva automobila plastika, staklo, metal je 100% isti, jer je samo tako moguće postići minimalne troškove uz maksimalnu zaradu kojoj VAG grupacija teži kloniranjem automobila… Vozne karaktersitike usporedivih modela su zbog istog pogona, mjenjača, platforme u 99% slučajeva… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
Onaj što ga zgazilo vreme

Sve znam, to jeste znaju svi, a ne verujem da su upotrebljeni isti materijali za enterijer. Jer Seat štedi na tim jadima.. Ali posle iskustva sa Seatom Ibicom i Alteom, sa jadnim enterijerom i jadnom cenom polovnjaka, kao i opšte popularnosti vozila u Srbiji, Seat nikada ne bi bio moj izbor, osim možda neke nenormalno dobre ponude. Od Seata samo Leon, eventualno, jer je za razliku od Octe klasik HB, a ima dobar šmek u izvedbi Cupra R. Seat pamtim kao full plastikaner, sem Cupre R koju sam vozio dosta. Zato sam ti i ostavio onaj malo provokativiniji kometar. Veličao… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Onaj što ga zgazilo vreme
TheStig

Hahahah ti ostavio provokativniji komentar?🤣🤣Čovjek ti očitao bukvicu iz poznavanja materije, ko kad malom djetetu pukneš šamar i kažeš „sjedi govedo, slušaj“. Što kažete vi u Srbiji,“jebao ti kevu“! Oprao te na ruke toliko, ja da sam na tvom mjestu ne bih došao ovdje više nikad nakon blamaže koju ti je Rikošet priredio majstorski. Na vadi čovjek 🤣

Onaj što ga zgazilo vreme

Mujo, pričinilo ti se.

Rikošet

Nema nimalo revanšizma u mom odgovoru, a bilo bi baš lijepo kada bi ti prvi pokušao da se ne izražavaš jezikom ulice, jer siguran sam da i mnogi klinci čitaju ovo što se napiše… Ja ne znam sve i mnogo sam naučio od iskustva ostalih, a između ostalog i tvog (sa Kiom) na ovoj stranici i to cijenim, ali ovakav način obraćanja je valjanje u blatu. I tvoje i onog ko ti odgovara istom mjerom… Smatram da nema potrebe za vrijeđanjem bilo koga, bez obzira na koji način razmišlja, a posebno suprotno, jer nikako da shvatimo da je bogatstvo u… Pročitaj više »

TheStig

Ja sam pohvalio tvoj komentar odgovorivši najisfrustriranijoj osobi na ovom portalu da si mu stručno objasnio o čem se već raspravljalo. Nemam problema sa bilo čijim mišljenje. Uostalom dotični godinama jedino nakuplja minuse svojim neinteligentnim komentarima. Ovdje ima jako dosta kvaliternih stvari da se sazna od ljudi koji su dotakli industriju, ili posjedovali i iskusili sve dobre i loše strane industrije kao kupci. Jedine komentare „uličarske“ koje sam napisao su sa dotičnim koji ne razumije da je ovdje višak, i sa kojim se ne može razgovarati bilo kako drugačije nego tako. Uostalom slažem se za sve što si rekao. Pozdrav… Pročitaj više »

Iznogud

Tačno.5! 💪💪

Onaj što ga zgazilo vreme

Sve ode do đavola, kad negde bazna atmo troklipna Skodilak Fobija staje preko 16 soma

YugoFlorida

Sandero je za ovo Ferari…