1. Home
  2. Vesti
  3. Članak o Imotskom na Reutersu u čast ljubavi prema Mercedesu
Članak o Imotskom na Reutersu u čast ljubavi prema Mercedesu
1

Članak o Imotskom na Reutersu u čast ljubavi prema Mercedesu

348
1
Podelite sa prijateljima:

Imotski je poznat kao gradić u južnoj Hrvatskoj a svima nama je poznat kao mesto gde živi najveći broj pasioniranih ljubitelja vozila marke Mercedes-Benz. Reuters kao da je tek načuo nešto u vezi ove fatalne privlačnosti pa je svojim čitaocima preneo kratku priču o opsesiji građana Imotskog Mercedesovim vozilima, kao i odluci da se u mestu podigne spomenik nemačkoj marki.

Ovu temu smo već obradili kroz rubriku Zanimljivost dana, pa se ne bi vraćali na priču o zastupljenosti vozila švapske marke u floti automobila građana ovog grada i o rađanju i razvoju simpatija prema luksuznim četvorotočkašima sa trokrakom zvezdom na haubi.

Juče, u nedelju je postavljen kamen temeljac za spomenik Mercedesu, a jedan od inicijatora akcije Ivan Topić Nota je tom prilikom izjavio sledeće:

“Uveravam vas da je mnogo Mercedesovih vozila po našim garažama. Eto, ja posedujem 13 oldtajmera Mercedesa, a četiri primerka su registrovana i mogu se voziti.”

Topič je imao u planu da tokom septembra organizuje događaj na kome bi se okupio najveći broj vozila marke Mercedes-Benz na jednom mestu, čime bi se ostvario uslov za unos u Ginisovu knjigu rekorda.

Da se vratimo spomeniku čija je izgradnja upravo započela. Biće izrađen od kamena a predstavljaće model Mercedes 115, popularnu verziju među meštanima, koja se proizvodila u intervalu od 1968. do 1976. godine.

Gradnja spomenika će koštati oko 450.000 kuna, prenosi Reuters, uz konverziju u američke dolare (67.634 zelenih novčanica).

“Već smo prikupili polovinu neophodno iznosa kroz donacije, a čak su i gradske vlasti bile darežljive. Očekujemo da generišemo neka novčana sredstva za izgradnju spomenika i kada se u septembru na jednom mestu okupi oko 2.000 vlasnika Mercedesovih vozila,” zaključio je Topić.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BALKAN DashCam

Odlično organizovano druženje i prelijepi oldtimeri….

https://youtu.be/BIFeJY-YTgQ