1. Home
  2. Vesti
  3. Citroenov novi sedan će biti hibrid
Citroenov novi sedan će biti hibrid
0

Citroenov novi sedan će biti hibrid

273
0
Podelite sa prijateljima:

Bez brige ljubitelji francuske marke, u ponudi će biti i konvencionalni modeli sa SUS agregatima. 

Ksavijer Pežo, jedan od rukovodilaca Citroena, potvrdio je da će nadolazeći sedan tog brenda nastaviti sa avangardnim stilom, te da će biti poptuno drugačiji od svega ostalog što se trenutno nudi na tržištu.

Pežo je naglasio da će ovaj model imati i hibridnu varijantu, ali da će pored toga u ponudi biti i dizel i benzinski agregati. „Koristićemo sve blagodeti napredne tehnologije koju poseduje PSA grupacija“, kazao je Pežo.

Šefica Citroena, Linda Džekson, veruje da hibridi trenutno moraju biti u ponudi, pre svega zarad flotne emisije štetnih gasova. Ali to nije jedini razlog. „Svi trenutno hitaju ka potpuno električnim automobilima. Međutim da li je to zaista ono što kupci žele? Moramo dobro ispitati teren pre nego što isključimo bilo kakvu opciju“, rekla je Džeksonova.

Mada još uvek nije jasno da li će Citroen plasirati novi sedan u D ili višem segmentu, sasvim izvesno je da će biti jedinstven po pitanju dizajna i da će se ugledati na konceptualni model Cxperience koji je francuska marka predstavila na Salonu automobila u Parizu 2016. godine. Najverovatnije neće biti u pitanju klasičan sedan već fastback i očekuje se da bude postavljen na EMP platformu.

Cilj ovog novog modela je komercijalni uspeh na Starom kontinentu, ali i u Kini. Ujedno s obzirom na to da je PSA grupa najavila povratak na američko tržište, biće interesantno videti kakav bi eventualni prodajni učinak imao Citroenov sedan sa one strane Atlantskog okeana.

AutoRepublika 

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments