1. Home
  2. Vesti
  3. Stigao je novi Audi A6 Allroad! (GALERIJA)
Stigao je novi Audi A6 Allroad! (GALERIJA)
7

Stigao je novi Audi A6 Allroad! (GALERIJA)

2.40K
7
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je prikazala Allroad verziju aktuelne generacije modela A6. 

Ovakvi automobili potpuno su u stanju da obesmisle aktuelni trend krosovera/SUV modela u Evropi. Sposobni su da siđu sa asfalta, imaju pogon na obe osovine, kao i dovoljno veliki prtljažnik. Sve osobine koje su krasile staromodne krosovere i dalje su prisutne kod karavana sa povećanim klirensom.

Audi je saopštio da će A6 Allroad za sada ostati dostupan samo u Evropi, no ako dođe do potražnje sigurno je da će ovaj automobil lako preći i na druge kontinente. Najveća promena Allroad varijante u odnosu na standardno Avant izdanje naravno je daleko veći klirens. U ovom slučaju je rastojanje do tla veće za 45 mm, odnosno ukupno iznosi 139 mm, no to je rastojanje koje stoji kao standardno. Ako je neophodno da A6 Allroad zaista siđe sa asfalta, klirens se može uvećati sve do 184 mm, što je veoma impozantna cifra.

Kada je reč o paleti motora, nju u suštini čini jedan agregat u tri konfiguracije. U pitanju je proslavljeni Audijev 3,0-litarski TDI V6 motor. Najslabije izdanje vozaču nudi 228 ks i 500 Nm, sledeća varijacija raspolaže sa 282 ks i 620 Nm, dok najsnažnija verzija ima 349 ks i 700 Nm. Svi motori koriste tehnologiju blagog hibrida i upareni su sa osmostepenim Tiptronic automatskim menjačem.

Što se tiče eksterijera, osim uobičajene razlike u klirensu i visini vozila, tu su i neke druge odlike. Pre svega se misli na blago drugačiji izgled oko plastične zaštite iznad lukova točkova, a suptilno je izmenjena i prednja rešetka za koju nemačka marka tvrdi da će ostati jedinstvena i u upotrebi samo za ovaj model.

Audi je potvrdio da prodaja A6 Allroad na Starom kontinentu počinje tokom ovog meseca, a početna cena trebalo bi da iznosi 61.000 evra, mada će to naravno zavisiti od tržišta do tržišta…

AutoRepublika 

(2401)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Lep, a klirens AllRoad verzije skromniji nego kod Luxury Line BMW serije 5 🙂

Boban

U moje vreme 184mm je uvek bilo vece od 158mm. A mozda ti je metar kineski?

Zvezdan Božinović

U PR saopštenju Audija se navodi da je klirens 139 milimetara. Tek detaljnijim upoznavanjem sa specifikacijama, uporan čitalac dolazi do zaključka da je klirens moguće (privremeno) uvečati do 184 mm. U svom saopštenju, Audi doslovce tvrdi: „The ground clearance at standard ride height is 139 mm (5.5 in), underscoring its off-road qualities.“

moron

Ako ja dobro razumem, svaki Avant ima klirens 139 mm, a svaki Allroad 184 mm? „Prepisuju“ od škode …

Zvezdan Božinović

Ne, ne. Klirens terenske verzije fluktuira od 13,9 do 18,4 santima. Pošto poseduje u standardu vazdušno oslanjane, to je moguće. Proveravasmo od jutros Djole i ja ove podatke koje je proizovđač objavio 🙂

moron

Onda moje izvinjenje 🙂
A ja mislio da ste Vi pogrešili u formulaciji (koja je zaista ukazivala na „plivajući“ klirens ). Što mi je, u smislu greške AR-a, delovalo neverovatno.

TNT

Od Škode „prepisuju” odvratno tvrdu plastiku na vrhu vrata, gde ja oslanjam lakat leve ruke dok držim volan, kao i isto tako kvalitetne tastere za prozore i ostalo na istim tim vratima. Uz tri nova displeja i sve ostalo, skupo im je da ovo barem malo unaprede za „premijum” u kući.