1. Home
  2. Life
  3. „Snaga bez kontrole ne znači ništa“ slavi 25. rođendan
„Snaga bez kontrole ne znači ništa“ slavi 25. rođendan
3

„Snaga bez kontrole ne znači ništa“ slavi 25. rođendan

849
3
Podelite sa prijateljima:

Možda i najbolji test efektnosti i verodostojnosti neke reklamne poruke predstavlja protok vremena. Ako bi se ova pretpostavka mogla uvažiti kao verodostojna, a smatramo je zaista istinitom, onda se može reči da marku Pirelli prati jedan od najuspešnijih slogana u istoriji marketinga.

Čuveni slogan „Power is Nothing Without Control“ ovih dana slavi 25. rođendan, a poznati italijanski proizvođač pneumatika koji je ujedno i snabdevjač Formule 1 je poruku smatrao dovoljno važnom i opisujućom za kompaniju da bi je uključio u godišnje finansijske izveštaje za 2018.

Italijanski Pirelli je u cilju obeležavanja rođendana jedne od najefektnijih fraza u istoriji marketinga pripremio i promotovini video klip u kojem se pojavljuje više poznatih likova.

Sve je dakle počelo te 1994. godine sa Karlom Luisom. Olimpijski rekorder se pojavio u reklami na kojoj je prikazan u pozi karakaterističnoj za start trke na sto metara, pri čemu je bio odeven u standardnu sportsku garderobu, izuzimajući obuću.

Na nogama su mu bili cipele sa štiklama, upadljivo crvene boje. Ovim pojavljivanjem u reklami, Luis je otvorio prostor i ostalim atletama čuvenim tokom zadnje decenije prošlog veka za učešće u promo kampanjama italijanskog proizvođača a najpoznatije ime na listi, verovatno je brazilski fudbaler Ronaldo Nazario da Lima.

Snažne reklamne kampanje su pomogle Pirelliju da se pozicionira, i na duži vremenski period zadrži, kao jedan od tri najpopularnija brenda u industrijskoj grani, a što je nedavno potvrdila i studija koju je za 2018. godinu pripremio JD Power.

AutoRepublika

(849)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da, to je veoma dobar slogan, koji nas, bez obzira na pol, uvek asocira na Pirelli.
Za razliku od slogana „Prilagodljiva svakoj podlozi“ i grafičkog rešenja koje ga prati,
što je veoma kontraverzna „oglasna poruka“ za pneumatike.

S mile

Uvek mi se svidjao ovaj slogan. Cak sam dugo imao na vratima sobe poster sa Pirelijevom reklamom i onim gumenim pesnicama. Fantastican slogan

Jovan

Ovaj slogan originalno potiče od proizvođača Fulda !