1. Home
  2. Vesti
  3. Buick predstavio krosover Encore GX
Buick predstavio krosover Encore GX
1

Buick predstavio krosover Encore GX

174
1
Podelite sa prijateljima:

Buick navodi da preko 90% njegove prodaje na američkom tržištu čine tri krosovera (Envision, Encore i Enclave). Iako je američko tržište manje bitno nego kinesko (gde je prošle godine Buick prodao 1,2 miliona vozila) za premijum diviziju General Motorsa, to ne znači da su spremni da se predaju.

Svetlost dana je ugledao model Encore GX koji, iako deli ime sa manjim Encoreom, je zapravo zaseban model. Detalji su uglavnom nepoznati pa je Buick objavio samo nekoliko zvaničnih fotografija, a ostatak su nagađanja na osnovu modelu sa kineskog tržišta.

U svakom slučaju, Encore GX je sličnih dimenzija kao Jeep Compass, ali cilja na nemačke i japanske premijum proizvođače kao konkurenciju. Pretpostavlja se da će se ispod haube naći benzinski turbo agregat (verovatno 1,4-litarski sa preko 155 konjskih snaga), koji će sarađivati sa automatskim menjačem, dok će prenos snage biti na prednje ili sva četiri točka. Kasnije će verovatno usledeti i moćnija verzija pošto je proizvođač već potvrdio da će GX razvijati više nego nego standadni Encore.

Sa dizajnerske strane, GX više liči na maji Envision nego na veći Encore, dok je enterijer u tradicionalnom Buickovom stilu. On deluje nešto luksuznije nego onaj na Encoreu, a ponovo se očekuje dugačak spisak detalja koji pripadaju standardnoj opremi.
Više informacija će biti poznato narednih meseci dok prodaja startuje na jesen po početnoj ceni od oko 27.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Mokka X sa drugačijom njuškom i zadnjicom. Lepša unutrašnjost.