1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Nissan Titan sa dizel motorom
Kraj za Nissan Titan sa dizel motorom
0

Kraj za Nissan Titan sa dizel motorom

219
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine Nissan je smatrao da je pronašao način kako da unese revoluciju u segment pikap kamioneta u Americi. Naime, u ovoj državi veći pikapi se dele na standardnu, takozvanu 1500 kategoriju i na veću takozvanu 2500/3500 (ili Heavy Duty).

Japanski proizvođač vozila je smatrao da postoji velika razlika između njih pa je debitovao s specijalnom verzijom modela Titan pod XD oznakom. XD je privukao najviše pažnje sa 5,0-litarskim V8 dizel agregatom isporučenim od strane čuvenog proizvođača komercijalnih mašina, Cumminsa.

Sa više od 310 konjskih snaga i 752 Nm obrtnog momenta, XD je trebao da u potpunosti ukrade deo kolača koji uglavnom kontrolišu Ford, Chevrolet/GMC i Ram. Prve godine nove generacije (2017.) prodaja je skočila sa 21.880 na 52.924 primerka, ali jako mali broj njih je naručen sa dizel motorom. Iz tog razloga, Cumminsov dizel će biti izbačen iz prodaje do kraja godine pa će jedina opcija u ponudi ostati 5,6-litarski benzinac.


Nissan ne deli prodajne brojeve između standardnog Titana i XD-a. Do kraja jula ove godine je isporučeno 20.268 primeraka, ali je nepoznato koliko njih je XD ili koliko jedinica su zapravo dizeli.

Pa šta je onda problem?

Pre svega, japanski gigant se nikada nije mogao pohvaliti odličnom pouzdanošću u svetu pikapa, a to se posebno odnosi na direktni duel sa američkim rivalima. Dizel opcija je takođe relativno skupa i košta oko 5.000 američkih dolara više u poređenju sa benzincem. Kada se pri tom dodaju i niske cene benzina, relativno je lako zaključiti da je Titan XD osuđen na neuspeh, praktično od onog momenta kada je debitovao.

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments