1. Home
  2. Vesti
  3. Arkana je već sada sa preko 60% ruski proizvod, ali…
Arkana je već sada sa preko 60% ruski proizvod, ali…
0

Arkana je već sada sa preko 60% ruski proizvod, ali…

2.72K
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač automobila Renault preduzima korake ka daljoj lokalizaciji proizvodnje motora i menjačkih kutija za krosover Arkanu, koji se proizvodi u fabrici pokraj Moskve, a prodavaće se samo na par ključnih tržišta, među kojima je i lokalno. To je na prezentaciji modela izjavio Anatoli Kalitsijev, ekspert za evroazijsku regiju.

“Već je pokrenuta serijska proizvodnja ovog automobila i to u našim moskovskim pogonima. Godišnji proizvodni kapaciteti iznose preko 200.000 vozila, a proizvodićemo samo onoliko koliko možemo u redovnom toku poslovanja da prodamo. Shodno tome, nikada nećemo objavljivati proizvodne ciljeve.

Stopa lokalizacije proizvodnje Arkane već sada u ovoj inicijalnoj fazi iznosi preko 60%.  Sve komponente koje su u pitanju se odnose na delove karoserije i veliku većinu komada enterijera,” rekao je Kalitsejev, da Renault, ne samo što koristi komponente ruske proizvodnje već i rezervne delove u čijoj proizvodnji su korišćene sirovine iz Rusije.

Prema rečima Kalitsejeva, kompanija očekuje uvećanje stope lokalizacije u proizdnji SUV-a Renault Arkana nivo od 70%, i to u bliskoj budućnosti.

Kao što je i sam Renault objavio, TCe motori se uvoze iz Španije dok se Jatco CVT menjačke kutije dopremaju iz Meksika. “Planovi idu u smeru organizacije lokalne proizvodnje gore navedenih komponenti,” dodao je Kalitsejev, napominjuću da još uvek nije odlučeno o mestu i vremenu početka proizvodnje ovih sklopova u Rusiji. “Cela tematika je još uvek u razmatranju i pregovorima,” dodao je on.

Renault Arkana počiva na temelju platformi namenjenoj novoj generaciji vozila iz SUV segmenta alijanse, a što uključuje novi motor, zajednički razvijen od strane Renault-Nissan alijanse i Daimlera.

U prilog velikim planovima francuskog proizvođača govori i nedavno data izjava višeg potpredsednika Renault grupe za evroazijski region Niklasa Mera, a prema kojoj će marka lansirati paletu novih pogonoskih sklopova, i to u konfiguraciji 4×2 i 4×4, a čiji će pionir biti upravo Arkana. Kompanija takođe planira da ponudi i novu, modernu paletu usluga iz oblasti komunikacije.

AutoRepublika

(2724)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments