1. Home
  2. Vesti
  3. Audi razvija S verziju e-trona
Audi razvija S verziju e-trona
1

Audi razvija S verziju e-trona

181
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je već rezervisao stazu na Nirburgringu za sprovođenje testova modela e-tron S, kao najsnažnije verzije elektro-noviteta.

Audi će dakle nastaviti s tradicijom označavanja sportskih verzija svojih modela oznakom „S“, bez obzira da li se radi o konvencionalnim ili baterijskim automobilima. Prvi među električnim vozilima koji će poneti S nalepnicu biće Audi e-tron. To neće biti jedina nova varijante e-trona, s obzirom na to da je proizvođač obećao i premijeru kupe verzije tokom sledeće godine, koja bi trebalo da bude dovoljno dobar rival modelima iz game Tesla Performance.

Novi Audi e-tron S će ponudi više snage u odnosu na konvencionalnu verziju zahvaljujući ugradnji ukupno trećeg elektromotora, koji će biti montiran na zadnjoj osovini, gde se uobičajeno nalazi samo jedan agregat. Na taj način, u okolnostima kada je aktiviran režim vožnje podešen za obezbeđenje najupečatljivijih performansi (Boost), snaga koja se iporučuje zadnjem paru točkova nadmašuje 402 „konja“.

Za sada nije poznato kolika će biti moć trilinga elektromotora koji su implementirani u S varijanti e-trona, ali se šuška o ergeli koja broji više od 500 grla. Prema informacijama koje je predstavio britanski Autocar, cilj Audija je bio da se uvedenim unapređenjima omogući ubrzanje od 0 to 100 km/h za manje od 5 sekundi. Baterijska jedinica ostaje nepromenjena, dakle uz 95 kWh kapaciteta, što je dovoljno za oko 400 kilometara autonomije.

Neoborivi dokaz postojanja visoko performantnih modela e-trona predstavlja set fotografija koje su načili paparaco novinari, a koje su objavljene na brojnim sajtovima. Na njima je jasno prepoznatljiv delimično kamuflirani Audi e-tron kako “ganja” kilometre na Nirburgringu.

Pošto je vidno da je “maskenbal” najviše maha uzeo u donjoj sekciji karoserije, pretpostavlja se da sakriva sportsku suknjicu, kao i spojlere koji su neizostavni u verzijama u kojima je reč „sport“ jednostavno mandatorna. Visina karoserije će biti takva da će se putnici neumitno naći bliži asfaltu, a zahvaljujući primeni vazdušnog oslanjanja.

Za ostale pojedinosti ćemo biti prinuđeni da pričekamo.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Ne mogu da odolim – novi Audi sero-tron.