1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi primerak Mercedes-Benz E klase sišao sa traka fabrike Moscowia
Prvi primerak Mercedes-Benz E klase sišao sa traka fabrike Moscowia
0

Prvi primerak Mercedes-Benz E klase sišao sa traka fabrike Moscowia

3.34K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova limuzina E klase, sa natpisom „Proizvedeno u Rusiji“ pre par dana je sišla sa proizvodnih traka postrojenja smeštenih na nekih četdeset kilometara severozapadno u odnosu na Moskvu. Iz saopštenja za javnost koje je izdala nemačka marka, zaključuje se da će fabrika u gradu Jesipovo proizvodi četvorotočkaše sa oznakama E klase u benzinskim (197 ks) i dizel (194 ks) varijantama.

Prvi proizvedeni primerci luksuznog sedana su iz Rusije transportovani do Nemačke gde su sa odličnim ocenama prošli testove sudara. Kao što se i očekivalo, limuzine su dobile najviše priznanje za sisteme pasivne bezbednosti, što se može smatrati velikom pohvalom za nemačke inženjere.

Proizvodnja Daimlerovih krosovera GLC, GLE i GLS će takođe biti organizovana u Jesipovu, ali nije naveden tačan datum početka punog proizvodnog procesa, što podrazumeva da će se ceo ciklus obavljati pod krovom iste proizvodne lokacije.

Fabrika je izgrađena u okviru Esipovo industrijskog parka, na površini od 85 hektara zemlje. Proizvođač je najavio ulaganje od oko 260 miliona evra kako bi proizvodnja bila lokalizovana u što većoj meri, a prema odredbama ugovora koje Nemci imaju sa ruskom državom.

Gradnja fabrike je trajala nešto kraće od dve godine, a ukupni proizvodni kapaciteti na godišnjoj osnovi iznose između 20.000 i 25.000 vozila. Uhlebljenje će u ovoj kompaniji pronaći hiljadu profesionalaca onog trenutka kada mašine budu u punom pogonu.

O novoj fabrici Daimlera smo pisali u više navrata. Još ponešto na ovu temu saznajte klikom ovde i ovde.

AutoRepublika

(3344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments