1. Home
  2. Vesti
  3. Audi godinama zapostavlja Ruse
Audi godinama zapostavlja Ruse
0

Audi godinama zapostavlja Ruse

244
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je tokom nekoliko prethodnih godina rusko tržište i ruskog kupca tretirao poprilično maćehinski. Gama modela koja je bila na raspolaganju tamošnjim kupcima bila je veoma ograničena a noviteti su pristizali kada su već prestajali da budu najvreliji hit na tržištu. Takva politika nemačkog proizvođača traje praktično do danas.

Evo samo par primera. Osveženi veliki krosover, Audi Q7 će se naći u ruskim izložbeno-prodajnim salonima sa samo jednim pogonskim sklopom kao opcijom, a radi se o verziji 3.0 TDI. Onda recimo, nova generacija SUV-a jedva srednje veličine, Audija Q3 još uvek nije ni stigla da goleme Ruske Federacije, a kada se to i dogodi, nosiće samo jednu vrstu nalepnice na poklopcu prtljažnika: 1.4 TFSI. Ne samo to, kada Q3 u oktobru bude stigao na krajnji istok Evrope, zadnja osovina mu neće biti pogonska.

Sada stižu vesti o tome da bavarska „prstenasta“ marka planira da promeni pristup, pa ruska divizija kompanije izlazi s velikim planovima za 2020. godinu.

Prema navodima nekoliko dilera iz glavnog grada Moskve, tokom prvog tromesečja, uz osveženi Q7, sedan Audi A4, dizel verzije modela A6 i A7, ali i sportske verzije istih (S6 i S7), na tržištu će se naći i pomenuti Q3 u verziji koja se neće bojati snega.

Tokom drugog tromesečja naredne godine, eto Rusima i polivalentnog četvorotočkaša u ponudi. Radi se o restilizovanom Audiju A4 Allroad, kupeolikom krosoveru Audi Q3 Sportback. Očekuje se početak prodaje i električnog e-trona. U prodaji će se naći i RS6 i RS7, SQ7 i SQ8.

Debi Audija S4 namenjenog baćuškama se očekuje u drugom polugođu naredne godine, a kompanija očekuje i nastavak prodaje modela Audi TT (uključujući i verziju TT RS) kao i Audi R8.

Ipak, za neke modele će Rusi opet ostati uskraćeni. Upadljivo je da u gornjim pasusima nismo pominjali krosover Audi Q5. To nije bilo bez razloga. Naime, njegova ponuda na ruskom tržištu nije potvrđena, a manjkave su informacije i o modelu A6 Allroad, čiji početak prodaje na tržištu najveće zemlje na svetu ostaje u magli.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments