1. Home
  2. Vesti
  3. Kia XCeed po prvi put snimljena spreda
Kia XCeed po prvi put snimljena spreda
1

Kia XCeed po prvi put snimljena spreda

487
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi crtež korejskog krosovera utemeljenog na hedžbeku Ceed pojavili su se na internetu u februaru ove godine. Pre nekoliko nedelja smo objavili prvu fotografiju novog XCeeda, snimljenog sa zadnje strane, gde se delimično mogao videti i bok vozila, tokom testiranja na evropskim putevima.

Fotografije koje vam danas donosimo su snimljene u Južnoj Koreji, a pored toga što po prvi put možemo da vidimo njušku novog krosovera, zapazili smo da za razliku od XCeeda snimljenog u Evropi, korejski novajlija poseduje nalepnicu na poklopcu prtljažnika na kojoj je naznačen naziv modela.

Krosover se od matičnog hedžbeka razlikuje po primeni plastične zaštite u crnoj boji, koja je aplicirana u donjoj zoni oko karoserije. Zatim, branici su preoblikovani, baš kao i rešetka hladnja i grafika svetlosnih grupa. Razlikuje se i poklopac prtljažnika.

Prema preliminarnim informacijama, XCeed je prostraniji i sposobniji od hedžbek verzije. Za sedam centimetara je duži od Ceeda (4,38 spram 4,31 metra), dok je i prtljažnik porastao sa 395 na 426 litara. Jasno je da SUV varijanta poseduje izdašniji klirens od hedžbek verzije (150 milimetara), ali nije dostupna informacija o koliko centimetara razlike se radi.

Očekuju se unapređene ergonomske karakteristike u unutrašnjosti vozila, veći ekran osetljiv na dodir, multimedijalnog sistema (10,25 inča). Ostatak enterijera ne bi trebalo da se značajnije razlikuje od Ceeda.

Paleta agregata je u potpunosti preuzeta iz Ceeda, što bi za evropskog kupca trebalo da znači sledeće: 1.0 T-GDi (120 ks); 1.4 T-GDi (140 ks) i 1.6 T-GDi ( 204 ks). Pored benzinskih verzija, biće dostupna i dizel jedinica sa dva nivoa izlazne snage. Radi se o motoru sa oznakom 1.6 CRDi (115 ili 136 ks).

Iako je inicijalno očekivano da XCeed koristi samo prednje točkove kao pogonske, pojavile su se informacije na stranim medijima da će na nekim tržištima novitet biti dostupan i sa 4WD sistemom prenosa snage na točkove. Svi modeli iz porodice Ceeda će postati laki hibridi (48V) dok će kasnije biti uvedene i PHEV verzije.

Javna premijera novog krosovera će verovatno uslediti tokom jeseni na Salonu automobila u Frankfurtu.

AutoRepublika

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

odlicno izgleda!