1. Home
  2. Vesti
  3. Audi: Fokus na elektrifikaciju znači gašenje pojedinih modela
Audi: Fokus na elektrifikaciju znači gašenje pojedinih modela
0

Audi: Fokus na elektrifikaciju znači gašenje pojedinih modela

206
0
Podelite sa prijateljima:

Audi A8 će, sa velikom dozom verovatnoće, u narednoj generaciji biti čisto električni model, mogle su se čuti reči izvršnog direktora marke Brama Šota, na nedavno održanoj godišnjoj skupštini akcionara.

„Naša najveća limuzina, Audi A8 bi mogao postati čisto električni automobil. Još uvek nije doneta konačna odluka u tom smislu ali meni ta ideja deluje potpuno prihvatljivo,“ rekao je Šot. „Razmišljamo o tome da budemo pioniri, odnosno da uvedemo revolucionarne promene u svet najprestižnijih modela, i to upravo novim konceptom koji bismo primenili na naš A8.“

Kako znamo da je perjanica Audija debitovala sredinom 2017. godine i to kao model za narednu godinu, jasno je da do promocije nove iteracije luksuznog sedana preostaje još prilično dug period, što daje rukovodstvu dovoljno vremena da donese promišljeni odluku u vezi primenjenog pogonskog sklopa na novajliji.

Tokom svog izlaganja na sastanku, Šot je pomenuo još neke istaknute članove game marke sa četiri prstena. Naime, Audi TT će uskoro biti zamenjen novim električnm automobilom, a prema rečima izvršnog direktora, elektro-novitet će buditi strasne emocije, a cenovno će biti smešten baš u zonu u kojoj se danas nalazi TT.

To što uvodni u gamu, sportski automobil marke Audi ostaje bez motora sa unutrašnjim sagorevenjem, ne znači da će se isto desiti i sa superautomobilom Audijem R8-

„Kao što rekoh, fokusiranje nekako podrazumeva i odustajenje od nečega,“ reče Šot. „Na primer, hajde da uzmemo R8. Da li nam je stvarno potreban naslednik sa SUS motorom? Da li bi se takav automobil uklapao u našu viziju budućnosti? Temeljna rasprava će dati odgovore na ova pitanja.“

Dodatno, Šot je objavio da će Audi premijerno prikazati pet električnih vozila u 2020. godini, a da će posedovati 20 čisto električnih modela u paleti do 2025. Prvi od njih će biti električni krosover E-Tron, a zatim i kupeolika Sportback varijanta istog, najavljena za sledeću godinu. Krajem naredne godine, prodajnu postavku elektro-Audija će pojačati i serijska verzija modela E-Tron.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments