1. Home
  2. Vesti
  3. Jubilej: Fiat 500X proizveden u 500.000 primeraka
Jubilej: Fiat 500X proizveden u 500.000 primeraka
1

Jubilej: Fiat 500X proizveden u 500.000 primeraka

296
1
Podelite sa prijateljima:

Fiatov SUV stigao je do pola miliona proizvedenih jedinica, što je svakako lep jubilej. 

Model 500X nalazi se na tržištu od 2014. godine, i do sada se pokazao kao veoma pametna odluka rukovodstva italijanskog proizvođača. U Italiji važi za bestseler, a u svojoj klasi u Evropi je među deset najprodavanijih vozila.

Jubilarni model nosi dvobojno „odelo“, odnosno Tuxedo boju kako je Fiat zvanično naziva. Ovo izdanje proslavlja 120 godina postojanja italijanske marke, što je sasvim prigodno i za 500.000-ti primerak modela 500X.

Pod haubom se nalazi FireFly agregat sa 150 ks, dok se snaga na točkove prenosi putem automatskog DCT menjača sa dvostrukom spojnicom.

Prošle godine Fiat 500X prodat je u Evropi u skoro 95.000 primeraka, što je za nekih 5.000 jedinica više nego što je to slučaj bio u 2017. godini. Italijanska marka najavila je da će ovaj model uskoro dobiti hibridnu varijantu, što će nadaju se dodatno pospešiti prodaju tog automobila.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

cestitke. btw, tct a ne dct.