1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda predstavila električnu varijantu modela Citigo
Škoda predstavila električnu varijantu modela Citigo
0

Škoda predstavila električnu varijantu modela Citigo

120
0
Podelite sa prijateljima:

Zvaničan naziv električnog mališana je Citigoe iV. 

U budućnosti će svi elektrifikovani modeli češke marke nositi sufiks iV, kako bi se lakše diferencirali od ostatka game. Verovatno najbitnija odlika u ovom trenutku kod električnih automobila jeste njihova autonomija. Škoda je saopštila da Citigoe iV može preći po jednom punjenju 265 km po WLTP ciklusu, što su poprilično lepe vesti.

Naravno, umesto SUS agregata sada je tu elektromotor snage 82 ks i 250 Nm. Biće interesantno videti kolika je masa (još nije saopšteno), jer konvencionalni model je u zavisnosti od varijante lakši od jedne tone, ali će električna varijanta sigurno biti značajno teža, zbog baterija.

Kao što je i očekivano od ovakvog vozila, performanse nisu naročito impresivne. Sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h obavlja se za 12,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi skromnih 130 km/h.

Ukoliko je priključen na kućnu utičnicu, ovaj automobil može se napuniti za 12h i 37 min, ako je na bržoj varijanti kućnog punjenja sa tzv. wallbox sistemom punjenje će trajati 4h i 8 min do 80% kapaciteta baterije. Najbrže je naravno preko superpunjača gde se čitav proces završava za 60 minuta.

Proizvodnja Škode Citigoe iV počeće u drugoj polovini tekuće godine. Podaci o potencijalnoj ceni još uvek nisu dostupni.

AutoRepublika 

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments