1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeća generacija Honde Civic Type R hibridna?
Sledeća generacija Honde Civic Type R hibridna?
0

Sledeća generacija Honde Civic Type R hibridna?

483
0
Podelite sa prijateljima:

Još uvek nije vreme za električni Type R.

Inženjeri i dizajneri polako počinju da razmatraju nove opcije za sledeću generaciju Honde Civic Type R. Oba tabora sugerišu da bi značajne promene mogle biti na putu.

Međutim, proces je još uvek u ranoj fazi tako da još uvek ništa nije konačno utvrđeno. Po insajderima bliskim dešavanjima, novi Type R bi iskoristio beneficije koje donosi elektrifikacija, dok je jedan visokopozicionirani funkcioner potvrdio da se ne radi o čisto električnom modelu.

„Smatramo da bi bilo prilično lako ostvariti Type R performanse uz čisto električni pogon, ali kada je o Type R-u reč, ne radi se samo o performansama“, kaže projekt menadžer Honde ePrototype, Kohei Hitomi. „Ono što je od ključnog značaja su upravljivost, funcionalost i vozne osobine. Ne mislimo da je pravi potez jednostavno zameniti postojeći sistem električnim. To nije pravi smer kojim treba da ide Type R.“

Ukoliko su obe tvrdnje tačne, onda bi nova generacija čuvenog „hot heča“ mogla biti hibridna.

Hondini dizajneri su takođe naveli da bi jednostavna, glatka, pomalo retro forma ePrototypea mogla biti dizajnerska smernica za buduće proizvode. Ukoliko taj plan uključuje i sledeći Civic, onda bi naslednik mogao u smislu stajlinga da zauzme potpuno drugačiji pristup, odustajući od aktuelnog, futurističkog izgleda.

Ipak, tek nas čeka restilizacija aktuelnog modela, koji će dobiti neka mehanička unapeđenja, blago promenjen izgled, uključujući nove boje i proširenje liste standardne opreme.

AutoRepublika

(483)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments