1. Home
  2. Vesti
  3. EuroNCAP testirao sedam novih modela (VIDEO)
EuroNCAP testirao sedam novih modela (VIDEO)
1

EuroNCAP testirao sedam novih modela (VIDEO)

250
1
Podelite sa prijateljima:

Svi ispitani automobili dobili su pet zvezdica za bezbednost. 

Na testu su se našli Audi e-tron, Mazda3, Toyota Corolla, Toyota RAV4, Renault Clio, VW T-Cross i Lexus UX. Dakle, ovaj put nije bilo šokantnih otkrića, te su svi automobili zabeležili odlične rezultate, ali ne u svim scenarijima.

Posebno se ovde misli na Audi e-tron koji je u simulaciji bočnog udara u stub ili banderu odao poprilično osrednji utisak. Naime, na lutki koja simulira vozača nisu zabeležene „povrede“ glave i nogu, ali jesu torzoa, te je ocena zaštite tog dela u ovom slučaju ocenjena kao slaba. Udarac je bio pri brzini od samo 32 km/h, što znači da bi pri višoj brzini takav udar mogao biti i smrtonosan za vozača. Dakle, nimalo dobar podatak.

Ne baše perfektni rezultati ubeleženi su i kod ispitivanja Volkswagenovog T-Crossa. Frontalni test sudara sa drobljivom barijerom pri brzini od 64 km/h ukazao je na to da se visok nivo opterećenja nalazi na vozačevoj levoj nozi, kao i na potencijalnom putniku dečijeg uzrasta na zadnjem sedištu.

T-Cross nije briljirao u oblasti aktivnih bezbednosnih sistema zarad zaštite biciklista i pešaka. Naime, AEB sistem kod ovog automobila nije uspeo sprečiti udaranje pešaka pri brzini od 40 km/h.

Ono što takođe treba istaći jeste da je Lexus UX svoje testove odradio u mokrim uslovima, odnosno simulovanoj kiši, i uprkos tome ostvario odlične rezultate u svim sferama ovog testa.

AutoRepublika 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Siki

A sta je sa Tojotama?