1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota sprema Heavy Duty verziju modela Tundra?
Toyota sprema Heavy Duty verziju modela Tundra?
0

Toyota sprema Heavy Duty verziju modela Tundra?

239
0
Podelite sa prijateljima:

Ne postoji mnogo segmenata u Sjedinjenim Američkim Državama koje Toyota nije pokorila, ali klasa većih pikap kamioneta je svakako jedna od njih. „Samo“ 118.258 primeraka je napustilo fabriku prošle godine, što je daleko manje od rezultata ključnih rivala kao što su: Ford (F-Series – 909.330), Chevrolet Silverado (585.581), Ram Trucks (536.980) i GMC Sierra (219.554).

Tundra je poslednji put debitovala u novoj generaciji još 2007. godine da bi minimalno osveženje usledilo sedam godina kasnije. Na internetu se već mogu pronaći špijunske fotografije novog modela za 2020. godinu, a neke priče kažu da će među njima biti u veći HeavyDuty modeli.

Japanski proizvođač vozila trenutno nema predstavnika u toj klasi i veruje da je on ključ uspeha. Toyotu čeka više nego težak posao, pošto Ford kontroliše čak 60% HeavyDuty tržišta, Ram 20%, a ostatak je ravnopravno raspoređen na blizance iz Chevroleta i GMC-a. Takvi modeli umeju da koštaju do 100.000 američkih dolara, pa Japanci svakako žele svoj deo kolača.


Ovo nije prvi put da kompanija nagoveštava sličan proizvod. Još tokom 2007. godine, na SEMA skupu tjunerskih proizvoda u Las Vegasu, je debitovao sličan koncept onom sa fotografija, a poneo je Dually oznaku. U Americi se „Dually“ amblem koristi za označavanje konfiguracije sa četiri točka pozicionirana nazad.

Dually je pokretao Hinov 8,0-litarski dizel motor od šest cilindara koji je omogućavao maksimalnu vučnu moć od 16 tona. Snaga se prenosila na sve točkove preko petostepenog manuelnog menjača, a uočljive su bile i jednako velike 23-inčne felne.

Upravo bi takav agregat bio potreban ukoliko Toyota želi da uđe u Heavy Duty kategoriju, pošto rivali pružaju jednako veliku zapreminu (Ford i Ram 6,7 litara, a Chevrolet i GMC 6,6 litara). Sledi i potreba za jednim većim benzincem pošto sadašnji 5,7-litarski koji se trenutno koristi u Tundri jednostavno pokazuje godine. Uz sve to, rivali pružaju veće agregate, a predvodnik je opet Ford sa nedavno predstavljenim 7,3-litarskim benzincem.


Bilo kako bilo, više informacija će biti poznato tokom godine kada će Tundra za 2020. godinu da debituje.

AutoRepublika

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments