1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai planira još 9 vozila na alternativna pogonska goriva do 2022. godine
Hyundai planira još 9 vozila na alternativna pogonska goriva do 2022. godine
2

Hyundai planira još 9 vozila na alternativna pogonska goriva do 2022. godine

135
2
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač ozbiljan je u nameri da ponudi što veći broj alternativa konvencionalnim automobilima. 

Zapravo, Hyundai je saopštio da će plasirati čak 13 vozila, od čega su nam 4 modela već poznata. Najsvežiji među njima biće hibridna varijanta modela Sonata.

Ipak, pored toga, nije baš jasno koji su to ostalih 9 vozila koje Hyundai planira. Sasvim je izvesno da je južnokorejska marka ovde uračunala i restilizacije već postojećih električnih/hibridnih modela. Tako bi aktuelna Kona trebalo da dobije osveženje 2021. ili 2022. godine.

Hyundai ne precizira koliko će biti hibridnih, električnih, a koliko onih vozila koje koriste gorivne ćelije. Očigledno da ova kompanija ima nešto oprezniji pristup alternativnim pogonskim gorivima.

Nedavno je rukovodilac Hyundaija, Albert Birman, potvrdio da će se taj proizvođač posvetiti svim alternativama, jer u ovom trenutku nije jasno šta će biti najbolji izbor. „Trenutno ne možemo reći da će neka od alternativnih tehnologija koje su trenutno zastupljene sigurno otpasti“, izjavio je Birman.

On je dodao da će Hyundai u narednom periodu nastaviti da uz automobile koje pogone samo SUS agregati nuditi i električne, hibridne, plug-in hibridne, kao i modele koji koriste gorivne ćelije.

U poslednje vreme sve se više govori o rastu prodaje automobila koji upotrebljavaju ugljenikove gorivne ćelije, a u prilog tome govori i činjenica da je Hyundai podigao svoje proizvodne kapacitete za takva vozila na 40.000 primeraka na godišnjem nivou.

AutoRepublika 

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Ništa o tome da kia i hyundai preuzimaju hibridne sklopove od Toyote?

Ercegovac

Такав оглас мора да се плати 🙂

Шалим се са вама Горане а критика уредништву.

Као и увијек.

Није сва трава једнако зелена зар не потписниче (ци) овог горњег текста ?