1. Home
  2. Vesti
  3. U slavu predaka: BMW M5 Edition 35 Jahre (GALERIJA)
U slavu predaka: BMW M5 Edition 35 Jahre (GALERIJA)
0

U slavu predaka: BMW M5 Edition 35 Jahre (GALERIJA)

871
0
Podelite sa prijateljima:

BMW će u julu ove godine na tržište plasirati specijalnu verziju modela M5. 

Ova varijanta zasnovana je na M5 Competition, ali uz određene promene. Pre svega, naravno, performanse. Pod haubom se i dalje nalazi isti agregat – 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 460 kW i 750 Nm. Motor je i dalje uparen sa osmostepenim automatskim menjačem koji snagu šalje na sve točkove.

BMW M5 Edition 35 Jahre

Ipak, verzija Edition 35 Jahre ima bolje neznatno bolje ubrzanje do 100 km/h. Ovaj sprint obavlja za 3,3 sekunde, dok je M5 Competition nešto sporiji sa 3,4 sekunde. Maksimalna brzina ostaje ista.

Kada je reč o vizuelnim izmenama, ima ih poprilično, sve u cilju da se Edition 35 Jahre jasno distancira od „običnog“ M5. Automobil je ofarban u Frozen Dark Grey metalik boju, poseduje specijalne naplatke od 20 cola sa atraktivnim dizajnom krakova u obliku Y, potom su tu i kočiona klješta ofarbana u crnu boju visokog sjaja, što sve stvara fantastičan utisak.

Unutar kabine nije se štedelo na plemenitim materijalima. Sportska sedišta od Merino crne kože prošivena su bež koncem za dodatan utisak kontrasta. Posebnu pažnju privlači i „zlatna“ centralna konzola.

BMW nije saopštio cenu za M5 Edition 35 Jahre, ali je rečeno da će biti napravljeno svega 350 primeraka ovog privlačnog automobila.

AutoRepublika 

(871)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments