1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes opet odložio isporuke svog hiperautomobila
Mercedes opet odložio isporuke svog hiperautomobila
3

Mercedes opet odložio isporuke svog hiperautomobila

1.19K
3
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG One postaje pravi košmar za nemačkog proizvođača. 

U savremeno doba, proizvođači automobila umesto da se suoče sa svojim greškama, jednostavno od njih beže ili se kriju iza nekakvih propagandnih floskula. Tako recimo Volkswagen i Audi gotovo i da ne spominju dizelgejt, a čak i kada predstavljaju neki model koji poseduje dizel agregate, o tome skoro i da ne govore na premijeri.

Isto tako, Mercedes je „zaboravio“ na prvu generaciju A klase. Sećaju se oni stariji vrlo dobro da se ovaj automobil prevrnuo na testu „severni jelen“. No, evo na pragu smo treće decenije 21. veka pa je bilo vreme i za novu blamažu Mercedesa.

Ovaj put u glavnoj ulozi je hiperautomobil One. Osim što pomeraju datum isporuke prvih primeraka po ko zna koji put, još uvek nema nikakvih informacija o tome koliko će zaista „konja“ imati ovaj model, a ni zašto ga guraju uzbrdo, i da li je istina da ne mogu da reše probleme sa startovanjem vozila.

Novosti iz Mercedesovog performantnog AMG odeljenja kažu da će prvi primerci hiperautomobila stići do svojih vlasnika tek za dve godine. Kao glavnu prepreku navode veliku emisiju štetnih gasova, te nemogućnost usklađivanja ovog hibridnog pogonskog sklopa sa WLTP protokolom.

Pomalo neozbiljno da jedna marka sa renomeom kao što je Mercedes nije računala na ranije poznatu činjenicu da će doći do promene sistema merenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova.  U AMG-u najavljuju „sigurne isporuke“ za 2021. godinu, ali ne govore da li su uspeli da reše problem i da pritom ne umanje snagu automobila.

Podsetimo, Mercedes-AMG One koristi pogon iz bolida Formule 1, odnosno V6 turbo agregat radne zapremine 1,6 litara koji radi u simbiozi sa četiri elektromotora. Ukupna snaga navodno iznosi više od 1.000 „konja“, a nemačka marka tvrdila je da je ovaj model sposoban da obavi sprint do „stotke“ za manje od 2 sekunde, kao i da je maksimalna brzina veća od 350 km/h.

Mercedes je konceptualni model predstavio 2017. godine.

AutoRepublika 

(1187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

3 godine i ništa… 😀 LOL
I nisu morali kopirati ime od Rimca Concept One.

LIMITLESS

Jesam dobro pročitao 1,6l V6 motor? Zbunjen sam ako moze neko da mi kaze da nije ovde nesto permuntovano.