1. Home
  2. Vesti
  3. Render: Ferrari 250 GTO za sve terene
Render: Ferrari 250 GTO za sve terene
0

Render: Ferrari 250 GTO za sve terene

181
0
Podelite sa prijateljima:

Kakav bi to automobil bio…

Mada će većina ljubitelja Ferrarija reći da je ovo skrnavljenje jedne legende kao što je 250 GTO, no ima i onih koji bi voleli da vide jednu ovakvu terensku zverku. Za one neupućene, Ferrari 250 GTO smatra se za jedan od najpoželjnijih klasika na svetu, a cene za ovaj automobil na aukcijama dostižu i do 25 miliona evra.

Dizajner Rain Prisk pustio je mašti na volju i izradio jedan fascinantan render. U skladu sa off road kapacitetima ovog nepostojećeg automobila, lako bi se moglo zamisliti da se nađe na nekom od prestižnih relija ili endurance trka koja se održavaju širom sveta.

Mada većina ljubitelja automobilizma to ne zna, čak je i Ferrari svojevremeno koketirao sa reli takmičenjima. Mada, ne zvanično, ali su krajem sedamdesetih podržali specijaliste za trkanje Michelotto, koji su u saradnji sa Scuderijom izradili nekoliko automobila za reli. Koristili su Ferrari 308 GTB koji je naravno specijalno pripremljen za reli.

Najveći uspeh modela 308 GTB bilo je drugo mesto na etapi WRC-a na Korzici 1982. godine.

AutoRepublika 

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments