1. Home
  2. Vesti
  3. Krenule rezervacije za Volkswagen ID.3 – potvrđena zvanična oznaka
Krenule rezervacije za Volkswagen ID.3 – potvrđena zvanična oznaka
0

Krenule rezervacije za Volkswagen ID.3 – potvrđena zvanična oznaka

190
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je omogućio rezervacije za ID.3 (prethodno nazvan I.D.) s cenom ispod 40.000 evra. Automobil poseduje bateriju od 58 kWh  za autonomiju od 420 kilometara po WLTP proceduri.

Dakle, oficijelna oznaka za VW-ove električne modele je prefiks „ID.“. Nemački proizvođač je takođe iskoristio priliku da ponovo potvrdi lansiranje modela ID.CROZZ, ID.VIZZION i ID.ROOMZZ.

„Broj 3 je značajan na dva načina. Jedan se odnosi na pripadnost klasi kompaktnih autombila, a s druge ID.3 prati „bubu“ i Golf i otvara treće veliko poglavlje od strateškog značaja za istoriju marke.

Svaki član ove porodice će nositi „ID.“ oznaku, koja predstavlja novu, nezavisnu seriju proizvoda Volkswagenovog portfolija. Dok je „buba“ svojevremeno bila prevoz za široke mase, a Golf lider u klasi sa sjajnim inovacijama u okviru svake generacije, ID. će električni prevoz učiniti dostupnim širokoj ciljnoj grupi kupaca. Naziv „ID.“ znači „inteligentni dizajn, identitet i vizionarske tehnologije.““

Oficijelna svetska premijera ID.3 je zakazana za Salon automobila u Frankfurtu, koji će se održati u septembru ove godine. Samim tim ne čudi što je novajlija još uvek „kamufliran“.

Volkswagen ID.3 će biti u ponudi u tri regularne verzije i jednoj specijalnoj, limitiranoj ediciji, koja će inicijalno biti u prodaji.

  • 3 1st specijalna edicija (30.000 vozila) startovaće s cenom ispod 40.000 evra u Nemačkoj, pre određivanja subvencija i olakšica. Dolazi u četiri boje i tri nivoa opreme.
  • 3 regular sa srednjim paketom baterija
  • 3 regular s velikim paketom baterija
  • 3 regular s osnovnim paketom baterija i (ciljanom) startnom cenom ispod 30.000 evra u Nemačkoj.

ID.3 1st specijalna edicija će biti opremljena srednjim baterijskim paketom (58 kWh, 420 km) i bogatom opremom. Takođe, ID.3 1st dobija godinu dana besplatnog punjenja (do 2.000 kWh) na ovlašćenim stanicama.

Početak proizvodnje se očekuje krajem 2019., dok bi prve isporuke kupcima trebalo da započnu sredinom 2020., što je nekoliko meseci kasnije od očekivanog.

Potvrđene specifikacije:

  • 330 kilometara po WLTP-u (osnovna verzija od 45 kWh)
  • 420 kilometara po WLTP-u (srednja verzija od 58 kWh)
  • 550 kilometara po WLTP-u (vrhunska verzija od 77 kWh)

Ono što se takođe može očekivati su motor od 150 kW, maksimalna brzina od 180 km/h, punjači od 7,2 i 11 kW, mogućnost brzog DC punjenja od 125 kW.

AutoRepublika

 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments