1. Home
  2. Industrija
  3. Honda planira ukidanje modela u cilju štednje i bolje proizvodne efikasnosti
Honda planira ukidanje modela u cilju štednje i bolje proizvodne efikasnosti
5

Honda planira ukidanje modela u cilju štednje i bolje proizvodne efikasnosti

248
5
Podelite sa prijateljima:

Honda će takođe intenzivirati podelu komponenti između budućih vozila.

Šef Honde Motor, Takahiro Hačigo, u nedavnom izlaganju se osvrnuo na budućnost, gde je istakao planove vezane za pojednostavljivanje game. Ova inicijativa bi čak mogla da uključi ukidanje nekih modela ukoliko kompaniji pođe za rukom da modele iz različitih regiona konsoliduje u jedinstvenu ponudu.

Hačigo je pružio neke detalje u vezi s budućim proizvodima. Japanska kompanija namerava da dvomotorni hibridni sistem implementira u kompletnu ponudu. Sledeća generacija Honde Jazz debituje na Salonu automobila u Tokiju ove jeseni, a dobija novu, kompaktniju verziju hibridnog sklopa, koji pogoni manje modele.

Novi „Honda Architecture“ metod razvoja vozila je takođe deo plana pojednostavljivanja, a podrazumeva širi obim podele komponenti između različitih modeal automobila, kao i poboljšanje proizvodne efikasnosti. Prvo vozilo koje će proisteći iz nove strategije je „globalni model“ koji treba da pristigne sledeće godine.

Dve trećine globalne ponude će biti elektrifikovano do 2030. To se u najvećoj meri odnosi na hibride, ali će biti i čisto električnih modela, kao što je Honda E gradski automobil s autonomijom od 200 kilometara.

Do 2025., Hačigovi planovi su da „redukuje ukupan broj varijacija nivoa opreme i opcija za globalne modele na jednu trećinu u odnosu na ono što Honda ima sada“. On smatra da kompanija u ponudi ima previše kombinacija opremljenosti da bi bila interesantna publici iz različitih regiona, a to u velikoj meri kompromituje proizvodnu efikasnost.

Hondin šef očekuje da simplifikacija rezultira smanjenjem globalnih proizvodnih troškova do 2025. U istom periodu, razvoj proizvoda će zahtevati 30 odsto manje radnih sati, a kompanija želi da reinvestira višak vremena u istraživanje i razvoj novih tehnologija.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Onda Alfa najvise stedi i najefikasnija je od svih 🙂

moron

Bravo! Odmah za „managera“ 🙂

Don

Gospodina menadžera, molicu lijepo 🙂

Zoca

Honda je japanska Alfa!I jedna i druga firma imaju vrhunske inzinjere!Ali dobar inzinjer nikada nije bio dobar ekonomista i obrnuto!

moron

Realno, ako samo pogledamo obim produkcije, jasno je da ne možemo porediti Alfu i Hondu 🙂