1. Home
  2. Vesti
  3. Ducati predstavio električni trotinet
Ducati predstavio električni trotinet
0

Ducati predstavio električni trotinet

775
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač motocikala je sve aktivniji u segmentu vozila koja pripadaju sektoru mikromobilnosti. 

Sve je više brendova koji pomalo stidljivo ulaze u pomenutu klasu prevoznih sredstava. Ducati je definitivno jedna od takvih marki, i ovo nije prvi električni trotinet koji nosi natpis čuvenog moto brenda. No, italijanska kompanija se ne bavi razvojem i proizvodnjom električnih trotineta, za to je zadužen partner MT Distributions, ali je dizajn delo Ducatija.

Novi e-trotinet nosi naziv PRO-III, i nudi vrlo veliku autonomiju kretanja od čak 50 km… Ipak, ovu informaciju treba uzeti sa velikom dozom opreza jer domet zavisi od mase vozača, tempa vožnje, konfiguracije terena… Ducati navodi da ova „spravica“ koristi elektromotor snage 350 W sa pikom na 515 W.

Baterija ima kapacitet 468 Wh i moguće ju je napuniti za 9h na običnoj kućnoj utičnici. Kao i kod većine sličnih proizvoda, noseća masa je ograničena na 100 kg. Ram trotineta je izrađen od legure magnezijuma, te ceo dvotočkaš ima masu od 17,5 kg. Naravno, i ovo vozilo ima mogućnost preklapanja, što je vrlo bitna karakteristika za mikromobilnost.

Točkovi su od 10 cola i obuveni su u tubeless gume, što bi trebalo da reši muke oko pucanja pneumatika. Što se tiče kočnica, napred su dvostruki diskovi, a pozadi jedan disk.

Na upravljaču je i mali displej od 3,2 cola na kojem se prikazuju osnovne informacije u vezi sa stanjem baterije, brzinom kretanja i slično. Ducati je predvideo četiri režima vožnje koji limitiraju maksimalnu brzinu na 6, 15, 20 i 25 km/h. Pored ekrana na kormanu smeštena je i USB utičnica putem koje se može dopuniti baterija smartfona ili drugog uređaja.

Ducati će ovaj električni trotinet prodavati u svojim salonima, ali i u specijalizovanim prodavnicama za ovakav tip proizvoda, kao i na velikim sajtovima za internet prodaju. Pitate se kolika je cena? Za PRO-III potrebno je izdvojiti 799 evra.

AutoRepublika 

(775)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments