1. Home
  2. Održavanje
  3. Schaeffler prodao fabriku u Velikoj Britaniji – radna mesta osigurana
Schaeffler prodao fabriku u Velikoj Britaniji – radna mesta osigurana
0

Schaeffler prodao fabriku u Velikoj Britaniji – radna mesta osigurana

176
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka snabdevačka kompanija, Schaeffler, prodala je fabriku Barden u Plimutu, u jugozapadnoj Engleskoj, i to diviziji firme HQW Precision, osiguravši gotovo 400 radnih mesta.

Schaeffler je u martu saopštio da će ukinuti 900 radnih mesta, zatvoriti neke fabrike i redukovati obim proizvoda, nakon pada prihoda u 2018., prouzrokovanih slabom potražnjom u Evropi i Kini, upozorivši u isto vreme da se pred automobilskim sektorom nalaze godine izazova.

U najnovijem saopštenju, Schaeffler je izdao informaciju da će fabrika Barden, u kojoj se uglavnom proizvode mašinski delovi za industrijsku delatnost, kao i precizni ležajevi za avio industriju i odbranu, nastaviti da isporučuje proizvode, bez ugrožavanja postojećih radnih mesta. Nisu obelodanjeni finansijski detalji ugovora.

Kompanija je prvobitno predložila zatvaranje dve od tri britanske fabrike, u Hlanehliju i Plimutu, relokaciju proizvodnje i udruživanje dva logistička centra u jedno mestu.

„Zatvaranje fabrike u Hlanehliju je potvrđeno nakon konsultacija u januaru ove godine a spajanje dva logistička centra je zakazano za jul“, saopštio je Schaeffler.

„HQW Precision, sa sedištem u nemačkom gradu Kirnahu, proizvodi visokoprecizne kuglične ležajeve i sklopove.

Usporen rast Schaefflerovog automobilskog poslovanja u drugoj polovini 2018. ide na račun slabije potražnje u Evropi nakon uvođenja novih emisionih standarda i trgovinskog konflikta SAD i Kine, što je negativno uticalo na porudžbine iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

AutoRepublika

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments