1. Home
  2. Vesti
  3. D segment među tri najpopularnija u Rusiji drugi uzastopni mesec
D segment među tri najpopularnija u Rusiji drugi uzastopni mesec
0

D segment među tri najpopularnija u Rusiji drugi uzastopni mesec

271
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo godina potiskivani, ugnjetavani i od strane SUV kategorije desetkovani segment limuzina D klase, počinje polako da pokazuje znake oporavka na tržištu najveće zemlje na svetu. Ipak, rezultat koji su predstavnici D sebmenta zabeležili tokom marta i aprila, možda se više može opisati kao nagoveštaj, nego kao prava renesansa.

Ovo stoga što još uvek, preko 80% udela na tržištu novih automobila u Rusiji drže druga dva segmenta: SUV i B. Situacija je bila skoro preslikana u prva dva meseca proleća, pa je tako, u martu osvojeno treće mesto na rang listi popularnosti među kupcima, D segment zadržao i u aprilu.

Podatke o prodajnim rezultatima je obradila ruska agencija angažovana u oblasti analize tržišta novih i korišćenih automobila Autostat. Prema informacijama koje je ova kuća servirala javnosti, tokom marta su građani Ruske Federacije pazarili 5,9% novih vozila iz D segmenta, u odnosu na ukupan broj prodatih primeraka. U naturalnim pokazateljima to iznosi 8,9 hiljada limuzina srednje veličine.

Ovakvi prodajni rezultati oslikavaju rast od čak 23,9% u odnosu na uporedni mesec prethodne godine. Lideri po prodaju u D segmentu su sledeći modeli: Toyota Camry, uz 3.405 prodatih vozila i rast od 34%; Kia Optima uz realizaciju od 2.207 komada i rast od 37,6%; kao i Hyundai Sonata uz 723 isporuke i rast od 43,2%. Test limuzinskog bestselera u Rusiji možete pročitati ovde.

Nasuprot obrazloženom rastu popularnosti D segmenta, vozila iz kategorije za broj niže, to jest iz C segmenta, doživela su značajan pad prodaje od 18,1%, a u martu je prodato 7,7 hiljada primeraka iz ove kategorije vozila kojom dominaraju Škoda Octavia, Kia Ceed i Ford Focus.

Još da dodamo da su najtraženiji krosoveri u Rusiji tokom marta bili Hyundai Creta, Dacia Duster (u lokalu sa oznakama Renaulta), kao i Volkswagen Tiguan. Što se B segmenta tiče, tu caruju: Lada Vesta, Lada Granta i Kia Rio.

AutoRepublika.

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments