1. Home
  2. Industrija
  3. Nissan je odlučio da lansira tvrdokorni Patrol
Nissan je odlučio da lansira tvrdokorni Patrol

Nissan je odlučio da lansira tvrdokorni Patrol

558
2
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine, ekstremni pikap Navara N-Trek Warrior pojavio se u australijskom portfoliju Nissana, a istovremeno je rukovodstvo lokalnog odeljenja brenda nagovestilo da bi terenac Patrol aktuelne generacije Y62 mogao dobiti sličan performanse.

Projekat je opozvan u maju ove godine – tada je objavljeno da je još u razmatranju, dok je Nissan distribuirao skicu dizajna prototipa specijalnog terenskog vozila. I konačno, odluka je doneta – ipak ćemo videti tvrdokorni (hardcore ) Nissan Patrol Warrior.

Specijalno terensko vozilo biće napravljeno zajedno sa inženjerskim biroom Premcar, koji se nalazi u australijskom gradu Viktorija (ranije u vlasništvu britanske kompanije Prodrive). Inače, isti biro je pomogao u izgradnji ekstremnih verzija pikapa Navara – Pro-4X Warrior i SL Warrior.

Nissan je svoje trenutno izdanje popratio sa nekoliko neinformativnih tizera. Pa, sudeći po ranije objavljenoj skici, hardcore Patrol Warrior će se po izgledu razlikovati od običnog SUV-a po masivnijem prednjem braniku i prisustvu crnih plastičnih produžetaka luka točkova.

Pored toga, SUV će dobiti crnu rešetku i krovne šine, terenske gume i originalne felne. Pored toga, šasija će biti poboljšana: pojaviće se amortizeri povećanog prečnika i nove opruge, plus, eventualno, kolosek će biti proširen.

Motor se neće menjati: kao i standardni Nissan Patrol, nova verzija će biti ponuđena Australijancima sa benzinskim 5,6-litarskim V8 benzincem od 405 konjskih snaga i 560 Nm obrtnog momenta koji se prenose preko sedmostepenog automatskog menjača.

Imajte na umu da je na Bliskom istoku model i dalje opremljen četvorolitarskim V6 motorom sa 275 konjskih snaga, pored toga postoji i „nabudžena“ verzija Nismo sa snagom do 428 „konja“ iz V8 motora. Terensko vozilo ima pogon na sva četiri točka sa reduktorom.

Najavljeno je da će stvaranje Nissan Patrol Warriora trajati oko 12 meseci, odnosno da će premijera, po svemu sudeći, biti održana do kraja sledeće godine. A Nissan je rekao da će Premcar morati da zaposli dodatno osoblje.

Očekuje se da će više detalja o Patrol Warrioru biti otkriveno kako se bude približavalo lansiranje.

AutoRepublika

(558)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, da „sačekamo malo“ i vidimo i to „čudo“ 😊

BB

A jel mogu ja da pitam nešto?
Koja budala je crtala točkove na onoj skici?

Ovo opet ispala igračka za bogate. Dakle ništa od pravih Patrola, Landkruzera, Defendera, G-klase, kakvi su bili prije 20-30 godina…