1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami i C3 će nadomestiti ukidanje ponude modela C1
Citroen Ami i C3 će nadomestiti ukidanje ponude modela C1
4

Citroen Ami i C3 će nadomestiti ukidanje ponude modela C1

228
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski model iz A segmenta završio je karijeru. 

Toyota u fabrici u Kolinu nastavlja sa proizvodnjom samo svojih modela, tako da su nekadašnji blizanci iz PSA grupe C1/108 stigli do kraja puta. Na taj način, oba brenda (Peugeot i Citroen) ostaju bez tradicionalnih predstavnika u A segmentu. Za Peugeot će uvodni model biti 208-ica, dok će Citroen potražiti uspeh sa četvorociklom Amijem.

Što se tiče Toyote, ona neće napustiti A segment u Evropi jer su nedavno prikazali novi Aygo X, koji je promenio forme i svrstao se u red krosovera.

Prema zvaničnim podacima francuskog brenda, od 2005. godine kada se pojavila prva generacija modela C1 sa proizvodnih traka je sišlo više od 1,2 miliona automobila. Fin uspeh, iako nije nikakva tajna da su se Gali nadali većim brojkama.

Prva generacija hečbeka C1 mogla se pohvaliti većim uspehom od naslenika – 2009. godine do vlasnika je stiglo više od 118.000 vozila. Citroen C1 druge generacije imao je najbolji plasman 2015. godine uz 63.695 prodatih vozila.

Što se tiče uspeha tokom prošle godine, Citroenov mališa skupio je ukupno 36.039 registracija u Evropi, i to predstavlja pad prodaje od 10% naspram 2020. godine.

AutoRepublika 

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
peki

Oprastajni test predviden za sledecu sedmicu, tek da proverimo vredi li ga, kao i Peugeot 108 i Toyotu Aygo, jos uvek kupiti? Ima ih na lageru, cene nize i do 20%, naravno i polovnih…

Matija

Izbacivanje modela C1 iz programa je jos jedna menadzerska odluka koja pociva na nekoj tajanstvenoj logici! C1 je postigao lep uspeh na trzistu, sto znaci da je bo potreban publici takav kakav je. S druge strane, sasvim je logicno da posle 7 godina njegova prodaja pocinje da opada, trziste trazi osvezenje. Umesto da se pozabave analizom sta je to sto bi ovom simpaticnom automobilcicu povratilo uspeh, neki genije – verovatno ekonomista – odlucio je da ga izbrise iz spiska zivih! Zbog ovakvih „kreativnih“ odluka Audi je 2020 godine izbacio svog vrhunskog menadzera koji tek sto je zauzeo svoje mesto! Predpostavka… Pročitaj više »

Pomponije

Neće ni up dugo opstati, a jaku prodaju ima zbog nemačkog tržišta i električnog izdanja. Tamo je sa subvencijama države jedan od najjeftinijih električnih automobila na tržištu, pa samim tim i jedan od najprodavanijih…

Masovno se beži iz A segmenta, sumnjam da će iko ostati sem Fiata i Toyote, možda i Korejci…

Matija

„Masovno se beži iz A segmenta“ – ovo je istina ali nepotpuna: sa poostrenjem kriterijuma za izduvne gasove EURO 7 mnogi proizvodjaci su najavili da ce napustiti proizvodnju malih automobila, A i B segment. Razlog je suvise velika cena uredjaja za preciscavanje izduvnih gasova, sto bi male automoile ucinilo neproporcionalno skupim. Zakljucak: mali automobili su potrebni trzistu ali bice preskupi. Isti proizvodjaci su istovremeno najavili da ce ove segmente popuniti el. vozilima. Medjutim ni elektrika nije ni malo jeftina, tacnije baterija! Poslednjih godina svi su navalili na proizvodnju srednje i gornjih klasa e-vozila. Razlog je sto ovi automobili svojom velicinom,… Pročitaj više »