1. Home
  2. Vesti
  3. Karavanski Golf R fotografisan bez kamuflaže
Karavanski Golf R fotografisan bez kamuflaže
0

Karavanski Golf R fotografisan bez kamuflaže

1.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Premijera pre premijere! 

Volkswagen trenutno testira Golf R Variant u zimskim uslovima vožnje, i očito više ne mare za automobilske paparace, jer se vozilo koristi bez bilo kakve kamuflaže. Nemačka marka rešila je da Golf R osme iteracije ima i karavansko izdanje, što nije česta pojava za performantne modele iz C segmenta, no očito da smatraju da postoji potražnja za takvim vozilom.

Osim raznih aerodinamičnih dodataka koji imaju za cilj bolje performanse automobila, na prvi pogled jasno je da se radi o osmoj generaciji Golfa. Napred je postavljena veća rešetka kao i veći usisnici za vazduh, sve zarad boljeg hlađenja komponenti. Pogled s boka ukazuje na nešto veće „suknjice“ ispod pragova, dok se kroz točkove vide prepoznatljiva plava kočiona klešta koja su jedan od simbola R modela Volkswagena.

Pozadi vidimo da je pomerena lokacija za registracionu tablicu, koja se sada nalazi na petim vratima, a poseban šmek daju četvorostruki završeci izduvnih cevi.

Što se tiče pogonske jedinice, poznato je da će Golf R Variant koristi dvolitarski turbo benzinski motor sa četiri redno postavljena cilindra. Ovaj agregat isporučuje velikih 320 ks i 420 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem sedmostepenog DSG menjača. Ubrzanje do „stotke“ sigurno će se obavljati za manje od 5 s, a maksimalna brzina ostaje za sada pod znakom pitanja, mada bi bilo logično da bude oko 250 km/h.

Jedna bitna stavka ostaće nepoznata do debija Golfa R u karavanskom izdanju – kolika će biti zapremina prtljažnika? Standardni Golf Variant raspolaže sa 611 l, no on ima pogon na prednjoj osovini, pa će verovatno performantno izdanje imati nešto manju zapreminu tovarnog prostora.

AutoRepublika 

(1007)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments